Rozdielový hráč Liverpoolu? Klub ho získal len nedávno

Virgil van Dijk v súboji s Harrym Kaneom.
Virgil van Dijk v súboji s Harrym Kaneom. (Autor: Bernat Armangue TASR/AP)
SITA|11. máj 2020 o 12:13

Liverpoolu pomohol na vrchol Holanďan.

BRATISLAVA. Vincent Kompany je podľa odborníkov z webu Premier League najlepší stredný obranca modernej éry najvyššej anglickej futbalovej súťaže.

Tridsaťštyriročný Belgičan, ktorý si 11 rokov obliekal dres Manchestru City, dostal prednosť pred ďalšími renomovanými stopérmi Johnom Terrym, Nemanjom Vidičom, Riom Ferdinandom či Jaapom Stamom.

Kompany si však myslí, že najlepším stopérom v Anglicku je Holanďan Virgil van Dijk. A to aj napriek tomu, že toho zatiaľ v Premier League neodohral veľmi veľa.

Má iba 28 rokov a v FC Livepool neukončil ešte ani dve celé sezóny.

"Van Dijk je na poste stopéra veľmi dôležitý hráč. Rozdiel vo výkonnosti FC Livepool pred jeho príchodom a po jeho príchode je obrovský. Tým sa odlišuje od ostatných stopérov, on je rozdielový hráč. A vôbec neprekáža, že chlapi ako Terry či Ferdinand odohrali za svoje tímy veľké množstvo zápasov," dodal Kompany, cituje ho portál belgickej televízie Sporza.

Van Dijk pred príchodom do FC Liverpool odohral 80 zápasov za FC Southampton.

Ďalších 113 stretnutí pridal už ako hráč "The Reds" a nebyť pandémie koronavírusu, už by sa zrejme s tímom z Anfield Road tešil z majstrovského titulu.

Jeho tím má v tabuľke náskok 25 bodov pred Manchestrom City. Aj tak však dosiaľ stačil v Liverpoole vybojovať prvenstvá v Lige majstrov, Superpohári UEFA a majstrovstvách sveta klubov podľa FIFA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Rozdielový hráč Liverpoolu? Klub ho získal len nedávno