V Tokiu by sme mali mať ďalšieho športovca. Sabbatini sa stal občanom Slovenska

	
Profesionálny golfista Rory Sabbatini počas tlačovej konferencie.
Profesionálny golfista Rory Sabbatini počas tlačovej konferencie. (Autor: Diana Černáková SITA)
TASR|19. dec 2018 o 23:24

Zložil sľub na pôde Generálneho konzulátu SR v New Yorku.

NEW YORK. Profesionálny golfista Rory Sabbatini sa stal oficiálne občanom Slovenskej republiky.

V stredu zložil rodák z juhoafrického Durbanu sľub na pôde Generálneho konzulátu SR v New Yorku a prevzal si listinu o udelení občianstva.

Pre slovenský golf chce veľké úspechy

Slovenská golfová asociácia (SKGA) pošle listinu o získaní občianstva aj Medzinárodnej golfovej federácii, aby mohol 42-ročný golfista súťažiť pod slovenskou vlajkou.

"Som veľmi rád, že som mohol prísť na slovenský konzulát do New Yorku a zúčastniť sa na peknej slávnosti. Verím, že vybojujem pre slovenský golf úspešné výsledky a budem zdrojom inšpirácie pre slovenskú mládež," povedal po slávnostnom akte Sabbatini.

"Teší nás, že Rory získal slovenské občianstvo do termínu, ktorý stanovila Medzinárodná golfová federácia v súvislosti s jeho potenciálnou účasťou na olympijských hrách v Tokiu. V kvalifikačnom období ho už bude registrovať ako slovenského športovca," poznamenal v tlačovej správe viceprezident SKGA Rastislav Antala.

Slovensko v najvyššej golfovej lige

Prvým veľkým podujatím pre Sabbatiniho, niekdajšieho účastníka elitnej desiatky svetového golfového rebríčka, bude Sony Open na Havaji, ktoré v rámci PGA Tour štartuje v prvej polovici januára.

"Naša krajina bude mať historicky prvého zástupcu v prestížnej PGA Tour. Týmto krokom sme vstúpili do najvyššej golfovej ligy. Veríme, že Rorymu sa podarí dosiahnuť úspešné výsledky pre slovenský golf a dokáže vzbudiť záujem verejnosti aj našich detí, aby sa začali aktívne zaujímať o golfové dianie," doplnil Antala.

Od 1. júla 2018 beží pre Sabbatiniho aj kvalifikácia na OH 2020. Ak všetko pôjde podľa plánov, miestenka do Tokia by mu vďaka redukovanému poradiu nemala uniknúť.

"Okrem štandardných turnajov v rámci PGA Tour nás čaká pravdepodobne aj niekoľko štartov v európskej tour. Taktiež sa budeme snažiť prebojovať na podujatie kategórie major, čo nie je jednoduché, ale ani nereálne," avizuje Antala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»V Tokiu by sme mali mať ďalšieho športovca. Sabbatini sa stal občanom Slovenska