Ronaldo hovorí, že krajan Neymar sa zapíše do histórie

(Autor: TASR/AP)
SITA|26. dec 2013 o 09:49

Na budúcoročných domácich MS by mal Neymar patriť k hlavným oporám päťnásobných svetových šampiónov.

BRATISLAVA. Bývalý vynikajúci brazílsky futbalový reprezentant a s 15 gólmi najlepší strelec svetových šampionátov Ronaldo sa vyjadril na adresu 21-ročného útočníka FC Barcelona Neymara, že ak bude pokračovať v nastúpenom trende, stane sa výraznou postavou futbalových dejín.

"S určitosťou tvrdím, že Neymar bude skvelý hráč. Do histórie sa môže zapísať ako jeden z najlepších futbalistov Brazílie všetkých čias," citoval portál goal.com slová majstra sveta z roku 1994 Ronalda pre Brazílsku televíziu.

Rodák z mesta Mogi das Cruzes v štáte Sao Paulo sa v júli tešil v drese "kanárikov" z celkového triumfu na Pohári konfederácii FIFA 2013.

Vo finále v Riu de Janeiro prispel Neymar jedným gólom k hladkému víťazstvu Brazílie nad úradujúcim majstrom sveta a Európy zo Španielska 3:0 a navyše sa stal držiteľom Zlatej lopty určenej najlepšiemu hráčovi na tomto prestížnom turnaji.

Neymar da Silva Santos Júnior, ako znie celé meno momentálne asi najtalentovanejšieho futbalistu súčasnosti, prestúpil koncom mája za 57 miliónov eur z FC Santos do FC Barcelona. Brazílsky loptový virtuóz si v katalánskom klube postupne buduje renomé.

"Všetko je na dobrej ceste. Neymar je charizmatický futbalista, ktorý vie, čo musí urobiť, aby uspel," uzavrel 37-ročný Ronaldo pochvalné slová na adresu svojho krajana.

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Ronaldo hovorí, že krajan Neymar sa zapíše do histórie