Federer sa vytrápil už v prvom kole, na postup potreboval päť setov

Víťazná radosť Rogera Federera.
Víťazná radosť Rogera Federera. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. aug 2017 o 06:35

Švajčiarskemu tenistovi vzdoroval domáci hráč.

NEW YORK. Švajčiarsky tenista Roger Federer sa ako nasadená i svetová trojka prebojoval do druhého kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open 2017. Mladého Američana Francesa Tiafoea (70. vo svetovom rebríčku) však zdolal až po päťsetovej bitke 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

Devätnásťnásobný grandslamový šampión spravil 56 nevynútených chýb, v koncovke však napokon zlomil odpor domáceho hráča, ktorý zanechal výborný dojem.

US Open - 1. kolo:

Roger Federer (3-Švajč.) - Frances Tiafoe (USA)

4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4 za 157 minút

"Bol to skvelý zápas, obaja sme si ho užili. Snažili sme sa útočiť, bojovali sme o každú loptičku a myslím si, že aj diváci si prišli na svoje," povedal Federer v prvom interview priamo na kurte.

"Mal som pomalší štart, nedarilo sa mi na servise. Frances naopak podával výborne, najmä vo štvrtom sete. Má pred sebou veľkú budúcnosť. Piaty set je vždy lotéria a som veľmi rád, že som ho zvládol," pokračoval.

Švajčiar priznal, že v uplynulých týždňoch mal problémy s chrbtom: "Mal som trochu obavy, ako to celé vypáli. Moje telo však, našťastie, vydržalo záťaž, čo je pre mňa veľké povzbudenie."

"Po prvý raz som hral pod zatiahnutou strechou štadióna Arthura Ashea a bol to pre mňa veľký zážitok. Atmosféra na US Open je čoraz lepšia, na tomto turnaji vždy človek cíti veľké emócie," dodal. Jeho najbližším súperom bude lepší z dvojice Blaž Kavčič (Slovin.) - Michail Južnyj (Rus.).

Pozrite si momentky z napínavého zápasu medzi Federerom a Tiafoem: fotogaléria

30.8.2017

Švajčiar vylepšil bilanciu vstupných duelov v New Yorku na 17:0 a naďalej platí, že na podujatí Majors v prvom kole neprehral od Roland Garros 2003. Vtedy skončil na rakete Peruánca Luisa Hornu.

Na US Open Federer dosiahol 79. zápasové víťazstvo, čím sa vyrovnal Američanovi Andremu Agassimu na druhej priečke historického poradia. Na čele je ďalší domáci tenista Jimmy Connors s 98 jednotlivými triumfami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Federer sa vytrápil už v prvom kole, na postup potreboval päť setov