12.02.2022 | Skupina B
12.02.2022 | Sk. B
5 - 6
(1:1, 1:2, 3:2, 0:1)
Po predĺžení

Česi zvládli dramatickú prestrelku proti Rusom, rozhodli v predĺžení

Českí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase ROC (Rusko) - Česko na ZOH 2022 v Pekingu 2022.
Českí hokejisti sa tešia po strelenom góle v zápase ROC (Rusko) - Česko na ZOH 2022 v Pekingu 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. feb 2022 o 16:44

Česko dnes zdolalo ROC (Rusko) na ZOH Peking 2022, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Hokej na ZOH Peking 2022 - skupina B

ROC (Rusko) - Česko 5:6 pp (1:1, 1:2, 3:2 - 0:1)

Góly: 5. Tkačov (Gusev, Nesterov), 33. Nesterov (Gusev, Plotnikov), 44. K. Semjonov (Plotnikov, Andronov), 47. Gricjuk (Gusev, Tkačov), 49. Čibisov (Vojnov, Šipačov) - 13. Kundrátek (Červenka, Stránský), 39. Krejčí (Červenka, Kundrátek), 40. Špaček (Šulák, Sobotka), 44. Klok (T. Zohorna, H. Zohorna), 65. Šulák (Krejčí)

Rozhodovali: Kaukokari (Fín.), Nord - Lundgren (obaja Švéd.), Nikulainen (Fín.), vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Voronkov (ROC) 5 + DKZ za útok na hlavu, presilovky: 1:4, oslabenia: 0:0

Diváci: 921

ROC: Fedotov - Nesterov, Nikišin, Jelesin, Jakovlev, Vojnov, Telegin, Šaripzjanov - Čibisov, Šipačov, Galijev - Gricjuk, Tkačov, Gusev - Voronkov, Karnauchov, Slepyšev - Grigorenko, Andronov, Plotnikov - Semjonov

Česko: Hrubec - Mozík, Šulák, Kundrátek, Jeřábek, Knot, Klok, Sklenička - Hyka, Krejčí, Sedlák - Sobotka, Kovář, Červenka - Řepík, Špaček, Stránský - H. Zohorna, T. Zohorna, Smejkal - Lenc

PEKING. Hokejisti Česka zvíťazili v zápase skupiny A na ZOH v Pekingu nad tímom Ruského olympijského výboru (ROC) 6:5 po predĺžení.

O víťazovi napokon rozhodla strela obrancu Libora Šuláka. Hráči ROC obsadili napriek prehre 1. priečku v skupine a postúpili do štvrťfinále. Čechov čaká osemfinálový zápas.

Tabuľka skupiny B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu ROC (Rusko) - Česko na ZOH 2022

I. tretina:

Lepší štart do zápasu mali ruskí hráči, ktorým k tomu pomohla aj presilovka v 2. minúte. V nej sa síce Česi ubránili, ale ich brankár Hrubec kapituloval v 5. minúte po strele Tkačova - 1:0.

Inkasovaný gól naštartoval český tím k väčšej aktivite a v 7. minúte boli blízko ku gólu.

Brankár Fedotov si však udržal turnajovú nepriestrelnosť aj po šanci Krejčího, ktorému zmaril zákrok efektným zákrokom lapačkou.

V 12. minúte sa Česi dostali k prvej presilovke, v ktorej Kundrátek ťažil z Kovářovho clonenia a prekonal Fedotova - 1:1.

II. tretina:

Český brankár Hrubec v 28. minúte podržal svoj tím po šanci Grigorenka, ale v 33. minúte predsa len išli hráči ROC do vedenia.

V takmer minútovej presilovke o dvoch hráčov si vytvorili tlak, ktorý vyústil do presnej strely obrancu Nesterova - 2:1. Záver druhej časti však patril Čechom.

Ruský útočník Voronkov dostal trest na 5 minút a do konca zápasu a Česi vyťažili z dlhej presilovky dva góly.

Po Červenkovej prihrávke pohotovo vyrovnal Krejčí (2:2) a Fedotov nestačil ani na strelu Špačka - 2:3.

III. tretina:

Od 44. minúty bol stav už 2:4, keď Klok využil zakrytý výhľad Fedotova. Potom však prišiel vydarený úsek ruského tímu. Po závare pred Hrubcom sa ideálne zorientoval Semjonov a znížil na 3:4.

V 47. Gricjuk využil nedorozumenie českých obrancov a vyrovnal na 4:4. O dve minúty už Rusi viedli 5:4, keď po sérii gólových príležitostí Čibisov prekvapil Hrubca.

Gólovo bohatý úsek hry zakončil Hyka, ktorý strelou z ostrého uhla nachytal brankára Fedotova - 5:5. Do konca tretej tretiny si tímy dávali väčší pozor na defenzívu a vyložených šancí ubudlo.

Predĺženie:

Česi sa v predĺžení dostali k presilovke, v ktorej dlho zvierali súpera. Krátko pred návratom vylúčeného Nikišina sa k strele dostal obranca Šulák a rozhodol o víťazstve Česka.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Česi zvládli dramatickú prestrelku proti Rusom, rozhodli v predĺžení