Nová organizácia RFA sa predstavila na pompéznej tlačovej konferencii

(Zdroj: Sportnet)
Vladimír Bilohuščin|20. okt 2021 o 23:26

Na trh s bojovými športami prichádza organizácia s vysokými ambíciami.

BRATISLAVA. Dnes podvečer prebehla tlačová konferencia novovzniknutej organizácia Real Fight Arene (RFA), na ktorej promotéri načrtli víziu smerovania ligy a nechýbalo ani predstavenie celej plejády bojovníkov.

V úvode dostal slovo spolumajiteľ organizácie Boris Marhanský. Ten oznámil miesta šiestich turnajov, na ktoré sa môžeme tešiť v budúcom roku a prekvapila aj zmienka o podujatiach pod holým nebom.

Postupne sa organizácia RFA predstaví v Bratislave, Ostrave, Brne, Košiciach, Prievidzi a všetko uzavrie 17. decembra Praha.

„Praha bude prvým turnajom, kde budeme prvykrát udeľovať aj opasky šampiónov podujatia,“ podotkol Marhanský.

Prekvapil aj bohatý menoslov bojovníkov, ktorí reprezentovali nielen MMA. Organizácia má v pláne prinášať okrem súbojov zmiešaných bojových umení taktiež zápasy v postoji, ale v malých rukaviciach, ako sme to videli už vo viacerých organizáciách. Počty súbojov na podujatiach by pritom mali byť v pomere 2:1 v prospech MMA.

Už prvé predstavené meno malo cveng, keď moderátor Marcel Forgáč uviedol Kamila Cibińskeho. Ten je jedným z pionierov domáceho MMA a do klietky sa vráti po takmer dvoch rokoch.

Udalosťou večera ale nesporne bolo predstavenie Lea Brichtu, ktorý dlhodobo bojuje pod krídlami organizácie Oktagon a jeho prestup by tipoval málokto.

„Určite jedným z aspektov bolo aj to, že som nebojoval o titul, ale nebolo to iba o tom. Potreboval som už zmenu, nový impulz,“ reagoval Brichta na otázku Sportnetu, či aj čakanie na titulovú šancu v Oktagone nebolo jednou z príčin prestupu.

Plejádu hviezdnych mien MMA doplnil Jozef Wittner, ktorému po výhre nad Pukačom vypršala zmluva v organizácii Oktagon a šampión dvoch organizácii Tomáš Deák, ktorý naposledy dokázal zvíťaziť v ruskej lige ACA.

„S ACA mám platnú zmluvu a budem tam v budúcnosti zápasiť. Dohodli sme sa ale, že budem môcť nastúpiť aj na domácej pôde a RFA mi dalo veľmi dobré podmienky,“ prezradil šampión Fight Nights Global a Oktagon MMA.

Zaujímavé posily boli predstavené aj v stand upe, keď sa organizácii RFA upísali mimo iného dve hviezdne mená. Prvým je Sebastián Fapšo, ktorý momentálne bojuje o postup do finále majstrovstiev sveta kickboxu WAKO a druhým náš jediný zástupca v najlepšej svetovej lige kickboxu GLORY Tomáš Možný.

Ten plánuje taktiež striedať svoje súboje doma a v zahraničí. „V GLORY mám zmluvu na ďalšie tri súboje, ale organizácia mi umožnila zápasiť aj na domácej pôde. Čiže som to využil, keďže som tu neboxoval poriadne dlhú dobu.“

Okrem týchto mien organizácia predstavila ďalšiu desiatku bojovníkov, ktorých uvidíme v akcii budúci rok. RFA tak už sedem mesiacov pred prvým turnajom odhalila svoje veľké plány a slovami promotéra Borisa Marhanského je odhodlaná stať sa československou jednotkou na poli bojových športov. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nová organizácia RFA sa predstavila na pompéznej tlačovej konferencii