Räikkönen nepreceňuje piatkový úspech

Kimi Raikkonen si napráva sluchadlo pred tlačovou konferenciou v Sepangu.
Kimi Raikkonen si napráva sluchadlo pred tlačovou konferenciou v Sepangu.
SITA|22. mar 2013 o 14:32

Prvýkrát v sezóne je naozaj horúce počasie, preto musia veľmi opatrne nastaviť monopost.

KUALA LUMPUR. Kimi Räikkönen, víťaz minulotýždňových pretekov v Austrálii, vyhral druhý piatkový meraný tréning pred nedeľňajšou Veľkou cenou Malajzie formuly 1.

Fínsky jazdec Lotusu vyhlásil, že podmienky na trati v Sepangu sú náročné, ale rovnaké pre všetkých. "Môže sa stať, že kedykoľvek počas pretekov začne pršať, nikto netuší, čo sa stane. Chcem v nedeľu obhájiť svoju pozíciu v bodovaní jazdcov," povedal pre oficiálnu stránku prestížneho seriálu MS 33-ročný rodák z Espoo, ktorý v Sepangu triumfoval v rokoch 2003 a 2008.

Räikkönen prišiel vlani v Malajzii do cieľa piaty, zapísal si však najrýchlejšie kolo. Nepredvídateľné podmienky by na okruhu v Sepangu mohli zdramatizovať preteky a zamiešať karty v celkovom hodnotení tímov i pilotov.

"Prvýkrát v tejto sezóne je skutočne horúce počasie, preto musíme veľmi opatrne nastaviť monopost, aby v náročných pretekoch pneumatiky pracovali pre nás. Zatiaľ to pre nás vypálilo dobre, lenže je iba piatok, takže to veľa neznamená," dodal majster sveta z roku 2007.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Räikkönen nepreceňuje piatkový úspech