S Gáborom bol krok od výhry. Radziszewski stojí pred ďalšou výzvou

(Zdroj: Facebook: Mariusz Radzisewski)
Daniel Stankovič|9. sep 2021 o 10:37 (aktualizované 9. sep 2021 o 20:45)

Po troch rokoch sa opäť predstaví na Slovensku.

BYTOM. Už na prvý pohľad pôsobí ako skromný človek, ktorý rád vtipkuje. Na profesionálnom okruhu zmiešaných bojových umení sa Radzik, ako znie jeho prezývka, pohybuje už neuveriteľných sedemnásť rokov.

Poliak Mariusz Radziszewski sa za menej než dva týždne predstaví na podujatí organizácie IMPACT MMA v zápase proti Michalovi "Šamanovi" Dobiášovi v Michalovciach.

Kontroverzná prehra s Gáborom

Rodák z Bytomu je na Slovensku známy predovšetkým zo zápasu proti víťazovi prvej Oktagon výzvy Gáborovi Borárosovi. Vo vyrovnanom zápase, kde bol blízko výhry však nakoniec 37-ročný bojovník prehral.

Pamätám si ako sa ma môj manažér opýtal, či by som s ním bol ochotný zápasiť. V tom čase mal Gábor skóre 14-4. Samozrejme som mu povedal, že do toho idem. Prvé kolo som bol lepším, nechýbalo veľa, aby som ho knokautoval.

V druhom som chcel urobiť takedown, čo ubránil, dal mi zopár rán a rozhodca, jeho kamarát, to okamžite ukončil. Pritom som bol v poriadku,“ prezrádza zápasník, ktorý je vo svojom domovskom klube Shark Top Bytom zároveň hlavným trénerom pre MMA.

Miluje výzvy

Lásku k zmiešaným bojovým umeniam v prípade poľského zápasníka najlepšie ilustruje fakt, že si nikdy súperov nevyberal, čo ho charakterizuje aj dnes.

Len náročné zápasy a skutočne kvalitní bojovníci mi dajú ten správny pocit. Som príliš starý, aby som bojoval proti neznámym chlapíkom. Rád testujem svoje schopnosti.

V časoch, keď som začínal a MMA u nás v Poľsku sa len formovalo, bolo to náročné, neexistovalo mnoho fanúšikov či podujatí.

Bolo len zopár bojovníkov a ľudí, ktorí to milovali, robili to len z lásky. Zoberme si prvý turnaj KSW, ktorý bol v hoteli a dnes sme v dobe, kedy vypredali futbalový štadión.

A čo si myslí o svojom nadchádzajúcom súperovi v podobe nebezpečného Michala Dobiáša z klubu Octagon Fighting Academy?

„Mám ho nasledovaného, dokonca dvaja moji kamaráti s ním bojovali. V prvom rade je to kvalitný a komplexný súper, už dávno nie je nováčikom, teším sa na to,“ zakončil Radziszewski.

Lístky na premiérové podujatie organizácie IMPACT MMA si môžete zakúpiť v sieti TICKETPORTAL, alebo sledovať na portáli OKTAGON.TV

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»S Gáborom bol krok od výhry. Radziszewski stojí pred ďalšou výzvou