V druhom kole som zbytočne nechal veľa síl, hovorí o prehre Kincl

(Zdroj: KSW)
Daniel Stankovič|5. sep 2021 o 12:05 (aktualizované 5. sep 2021 o 12:09)

Titul nezískal.

VARŠAVA. Mal to byť jeho deň, no nestalo sa tak. Český bojovník Patrik Kincl (24-10 MMA) sa neúspešne pokúsil získať titul prestížnej poľskej organizácie KSW, kde ho porazil šampión Roberto Soldič (19-3 MMA).

Kincl vzdoroval tri kolá, pričom najmä v druhom kole ukázal, že sa s ním musí vo vývoji súboja počítať.

Soldič však nespomaľoval, čo aj zakončil silným úvodom tretej päťminútovky, kedy si vyslúžil ukončenie duelu zo strany rozhodcu po tvrdom ground and pounde.

Je vďačný za podporu od fanúšikov

Podpora pred životným zápasom pre českú jednotku vo weltrovej váhe bola zo strany fanúšikov značná, čo ocenil ako samotný Patrik, tak aj promotéri poľskej organizácie.

Ďakujem vám za najväčšiu podporu v mojej kariére, bolo to neskutočné, aj Poliaci hovorili, že boli milo prekvapení, akú som mal podporu. Vďaka, bohužiaľ som asi sklamal. Kto mieri vysoko, môže spadnúť, stane sa. Nie je to hanba prehrať s niekým, ako je Soldič,“ povedal.

Čo sa týka zhrnutia súboja, 32-ročný bojovník hovorí o možnej chybe, ktorá mala prísť v druhom kole, kde mal nechať veľké množstvo síl v snahe dostať a udržať Soldiča na zemi.

Cítil som sa dobre, prvé kolo bolo v poriadku. Hovoril som si, že nie je tak rýchly a tvrdý. Keď som ho v druhom dostal pod seba, cítil som jeho silu, asi som tam nechal zbytočne veľa síl.

Hoci som si v treťom dával pozor na jeho zadnú ruku, tak mi tam trafil dobrý spodok na solar, ktorý mi zobral všetok vietor z plachiet. Aj keď som sa to tam snažil potom zviazať a ukľudniť, nemohol som sa nadýchnuť a to si vybralo svoju daň.

Napriek tomu, že ma tam zopárkrát len tesne minuli jeho údery, nebola to žiadna rána ako od koňa, čo som očakával. Bolo to dobre načasované.

Doma ho čaká rodina, zápas si ešte rozoberie

Z prehry si chce Kincl zobrať skúsenosť do ďalších zápasov. Jeho najbližšie kroky budú vedú domov do Hradca Králové, kde na neho čaká žena s malou dcérkou.

Nijak sa z toho nerútim, skôr to vidím ako poučenie pre budúcnosť. Všetko ešte rozoberieme s tímom. Mohol som si asi vybrať ľahšiu cestu, ale to nie je môj štýl, ja som už raz taký.

Plány sú asi také, že sa teraz budem venovať mojím dievčatám a potom pomáhať chlapcom v gyme,“ zakončil pozápasový prenos na sociálnej sieti Instagram zástupca klubu All-Sports Academy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V druhom kole som zbytočne nechal veľa síl, hovorí o prehre Kincl