Rabiu by mal oživiť chorľavejúcu kariéru, tvrdia v Nigérii

V Trenčíne patrí Nigérijčan medzi dôležitých hráčov základnej zostavy.
V Trenčíne patrí Nigérijčan medzi dôležitých hráčov základnej zostavy. (Autor: TASR)
SITA|6. jan 2016 o 11:41

Nigérijský stredopoliar slovenského futbalového majstra AS Trenčín má aktuálne ďaleko od prognóz z roku 2007, ktoré ho vtedy považovali za nového Jay-Jaya Okochu.

LAGOS. Nigérijský stredopoliar slovenského futbalového majstra AS Trenčín Ibrahim Rabiu patrí medzi hráčov, ktorí by mali nasmerovať svoju kariéru do správnych koľají.

Tvrdí to nigérijský portál naij.com.

Podľa uvedeného zdroja nabrala kariéra 24-ročného trenčianskeho záložníka, ktorý už má na svojom konte aj niekoľko štartov v najcennejšom drese, v roku 2015 klesajúcu krivku výkonnosti.

Portál nezabudol pripomenúť, že Rabiu má ďaleko od prognóz z roku 2007, ktoré ho vtedy považovali za nového Jay-Jaya Okochu.

V Trenčíne patrí Rabiu k dôležitým hráčom kádra AS

Rabiu v tomto období dokonca patril podľa magazínu World Soccer medzi 50 najperspektívnejších futbalových tínedžerov sveta v spoločnosti Emmanuela Adebayora, Maria Balotelliho či Johna Obiho Mikela.

Server goal.com ho dokonca v januári 2009 zaradil medzi 10 afrických mladíkov, ktorých sa oplatí sledovať.

Rabiu v novembri minulého roka nahneval reprezentačného kouča Sundaya Oliseha.

V dueli vo Svazijsku (0:0) v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska údajne maskoval svoje zranenie, pričom na ihrisku vydržal iba dvadsať minút.

Okrem trenčianskej "desiatky" sa v zozname hráčov, ktorí by mali vzkriesiť chorľavejúcu kariéru, objavili aj známe mená ako Taye Taiwo, Emmanuel Emenike, Lukman Haruna, Joel Obi, Sone Aluko či Victor Moses.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rabiu by mal oživiť chorľavejúcu kariéru, tvrdia v Nigérii