Klein si v Bratislave finále nezahrá, nad jeho sily bol český mladík

Lukáš Klein na Peugeot Slovak Open 2020.
Lukáš Klein na Peugeot Slovak Open 2020. (Autor: Pavel Neubauer - TASR)
Sportnet|14. nov 2020 o 13:34

Do finále postúpil aj Nemec Marterer.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Lukáš Klein nepostúpil do finále challengerového turnaja Peugeot Slovak Open 2020 v Bratislave.

V hale Národného tenisového centra (NTC) nestačil na českého kvalifikanta Tomáša Macháča po setoch 6:7 (5), 2:6. Zápas trval 74 minút.

Napriek tomu ide o najlepší výsledok rodáka zo Spišskej Novej Vsi na tomto turnaji, v predošlých ročníkoch ani raz neprešiel cez osemfinále.

Po skončení zápasu s Macháčom ho mrzela nevydarená koncovka prvého setu. "Dnes rozhodoval servis. V tajbrejku som na returne mohol vyhrať aspoň jednu výmenu, no spravil som tam chybu. Rozladilo ma 'prasiatko' za stavu 5:5, ktoré rozhodlo o prvom sete.

V druhom dejstve som bol už trochu menej koncentrovaný na servise, pokašľal som to. Musel som ísť cez druhý servis a vo výmenách som kazil," uviedol Klein.

S celkovým vystúpením na turnaji vyslovil spokojnosť. "Hodnotím to pozitívne. Teší ma, že som v Bratislave odohral dosť zápasov. Podarilo sa mi vyhrať ťažké duely.

Prvýkrát som získal skalp hráča z prvej svetovej stovky. Dúfam, že ma to nakopne. Na budúci týždeň ma ešte čaká challenger v Ortisei," dodal člen NTC, ktorý v Taliansku odohrá posledný turnaj pod vedením českého trénera Tomáša Krupu.

Klein neuspel ani vo štvorhre. S krajanom Alexom Molčanom prehrali vo finále štvorhry na bratislavskom challengri Peugeot Slovak Open.

Fínskemu páru Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara podľahli 4:6, 3:6. V druhom sete nevyužili náskok 3:1.

Macháča vo finále čaká nemecký tenista Maximilian Marterer, ktorý zdolal nasadenú štvorku Francúza Antonia Hoanga 6:3, 6:4.

Ten v Bratislave štartuje vďaka chránenému renkingu. Vlani pre zranené koleno pauzoval viac ako pol roka. V AXA aréne však podáva stabilné výkony.

"Dnešný zápas bol naozaj ťažký. Antoina poznám, pred pár týždňami ma zdolal. Mne sa tu darí na servise, povrch na centrálnom dvorci mi vyhovuje. Mám pocit, že je rýchlejší ako bežné hardy, čo je výhodné pre priame body z podania," povedal pre oficiálnu stránku turnaja.

Dvadsaťpäťročný rodák z Norimbergu je v súčasnosti na 242. pozícii rebríčka ATP. Doposiaľ posledný titul získal vo francúzskom Cherbourgu v roku 2018, vtedy sa takisto hralo v hale na tvrdom povrchu.

Peugeot Slovak Open dvojhra - semifinále:

  • Tomáš Macháč (ČR) - LUKÁŠ KLEIN (SR) 7:6 (5), 6:2
  • Maximilian Marterer (Nem.) - Antoine Hoang (Fr.-4) 6:3, 6:4

Peugeot Slovak Open štvorhra - finále:

  • Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara (Fín.) - Alex Molčan, Lukáš Klein (SR) 6:4, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Klein si v Bratislave finále nezahrá, nad jeho sily bol český mladík