Prvé jesenné prekvapenie je z Mária Huty

Po štyroch kolách je na lavičke AŠK Mária Huta obrovská spokojnosť. S deviatimi bodmi patri medzi štyroch najlepších v 4. lige Juh.
Po štyroch kolách je na lavičke AŠK Mária Huta obrovská spokojnosť. S deviatimi bodmi patri medzi štyroch najlepších v 4. lige Juh. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|15. aug 2016 o 00:00

Sú medzi štyrmi najlepšími a to nevedeli pred prvým kolom, s akým mužstvom budú hrať.

SPIŠ. Príjemný pohľad na čelo tabuľky 4. ligy Juh. Výborný štart do nového ročníka majú Krompašania a veľkým prekvapením je doterajšie vystúpenie AŠK Mária Huta.

Obdiv je dvojnásobný, lebo po skončení súťažného ročníka 2015/2016, kde bola Mária Huta ako nováčik sa káder doslova  rozsypal.

Jeden z minulej sezóny

Nový prestupový poriadok, nové možností hráčov umožnili veľký pohyb medzi jednotlivými klubmi. Niekedy ani samotní funkcionári nevedia, koľko hráčov majú v klube.

„Prakticky v sobotu v stretnutí proti Veľkým Kapušanom bol v zostave jeden jediný hráč, ktorý hral na jar. Aj medzi náhradníkmi by ste márne hľadali niekoho z minulého ročníka,“ pridal zaujímavú informáciu šéf AŠK Mária Huta Ľuboš Marcinko a hneď sa reč zvrtla na veľké víťazstvo.

„S Veľkými Kapušanmi to bola jednoznačná záležitosť. Celý priebeh zápasu bol v našej réžii. Od začiatku sme diktovali tempo a premieňali gólové šance.

Doteraz spokojnosť

Keď vyšlo najavo, že Mária Huta má rozobraný káder, hneď ju každý staval do úlohy vypadávajúceho družstva zo 4. ligy Juh. Enormné úsilie funkcionárov o vybudovanie nového kádra priniesla prvé výsledky už po štyroch kolách.

„Nebudem tajiť – s doterajším priebehom som maximálne spokojný. Máme v kádri dobrých hráčov a stále ešte máme rezervy. Za tri – štyri majstráky sa nedá dať dokopy mužstvo s kvalitným herným prejavom. To ešte trošku potrvá. Lepší vstup do nového ročníka som si ani nemohol želať. Je to úplne iné, ako pred rokokm,“ otvorene priznal Ľuboš Marcinko, ktorý vysoké víťazstvo nad Veľkými Kapušanmi v pomere 5:0 nemal kedy oslavovať. Už v nedeľu bol so žiakmi na turnaji v Slovinkách.

„U žiakov máme to isté. Ostal jeden hráč, ďalších desiatich sme museli zohnať nových,“ dodal Ľ. Marcinko.

Text k foto:

Vstup do novej sezóny nad očakávania

Po štyroch kolách je na lavičke AŠK Mária Huta obrovská spokojnosť. S deviatimi bodmi patri medzi štyroch najlepších v 4. lige Juh. FOTO: JOPE

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvé jesenné prekvapenie je z Mária Huty