Program zodpovedné hranie poradí, ako hrať iba pre zábavu

(Autor: unsplash.com)
Inzercia|4. máj 2022 o 00:00

Medzi rizikové patria dlhodobo iba tri percentá populácie.

Aj pre teba je hazardná hra zábavou? Má to tak väčšina ľudí. Medzi rizikové patria dlhodobo iba tri percentá populácie.

Napriek tomu je dobré si pripomínať, akým spôsobom si udržať hranie na uzde. „Spolu s partnermi, ktorými sú Fortuna, Niké a Tipsport chceme informovať verejnosť o zodpovednom prístupe k hraniu, ktoré má byť predovšetkým zábavou. Zároveň chceme v programe Zodpovedné hranie ukázať hráčom, že ak sa ocitnú v rizikovej situácii a svoje hranie už nemajú úplne pod kontrolou, existujú možnosti, ako a kde vyhľadať pomoc,“ približuje projekt Peter Papanek, riaditeľ Inštitútu pre zodpovedné hranie.

„Zodpovedné hranie vnímam ako skvelú príležitosť viesť diskusiu s odborníkmi na závislosti a s ďalšími autoritami. Zásadným prínosom je to, že sa o ňom dozvedia hráči a široká verejnosť.“

Okrem vzdelávania verejnosti je súčasťou projektu aj samotná prevencia. K plneniu spoločných záväzkov na ceste k zodpovednému prístupu sa zaviazali hlavní hráči na trhu a zároveň partneri Zodpovedného hrania, ktorými sú Tipsport, Fortuna a Niké.

Spoločným postupom tak stávkové spoločnosti zahájili novú éru. Tá spočíva v ich samoregulácii nad rámec zákona s cieľom ochrániť hráča pred nebezpečenstvom.

(Autor: unsplash.com)

„Zodpovednosť za bezpečné stávkovanie a hranie už nie je vymedzená len zákonmi, ale aj dobrovoľnými záväzkami najväčších firiem na trhu. Celý systém zodpovedného hrania budeme ďalej rozvíjať a zdokonaľovať. Tým zvýšime komfort a bezpečie hráčov v online aj offline prostredí,“ vysvetľuje Peter Papanek.

„Ak budeme postupovať podľa rovnakých pravidiel a chrániť hráčov naprieč celým trhom, máme reálnu šancu spoločne účinne zasiahnuť, ak by sa hranie niekomu vymykalo kontrole.“

Ako si na tom s hraním práve ty, ti prezradí webová stránka uvedeného programu, prostredníctvom ktorej sa môžeš anonymne otestovať. Všetko o programe Zodpovedné hranie sa dozvieš na webe hrajzodpovedne.sk.

Článok nie je súčasťou redakčného obsahu, je PR aktivitou Inštitútu pre zodpovedné hranie.

(Autor: unsplash.com)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Blog»Program zodpovedné hranie poradí, ako hrať iba pre zábavu