Proces tenistky proti organizátorom US Open sa začne v decembri

Eugenie Bouchardová nastúpila od zranenia na US Open na jediný zápas. V čínskom Pekingu odstúpila pre nevoľnosť.
Eugenie Bouchardová nastúpila od zranenia na US Open na jediný zápas. V čínskom Pekingu odstúpila pre nevoľnosť. (Autor: SITA/AP)
SITA|24. nov 2015 o 17:00

Po víťaznom stretnutí tretieho kola US Open s Dominikou Cibulkovou sa v zázemí pošmykla a utrpela otras mozgu. Eugenie Bouchardová sa bude súdiť s organizátormi turnaja.

NEW YORK. Proces kanadskej tenistky Eugenie Bouchardovej proti Tenisovej asociácii Spojených štátov amerických (USTA) sa začne 11. decembra v newyorskom Brooklyne. Prostredníctvom twitterového konta o tom informovala kanadská tenisová publicistka Stephanie Mylesová.

Web Live Tennis naznačil, že v zákulisí kolujú chýry o možnej mimosúdnej dohode.

Dvadsaťjedenročná finalistka vlaňajšieho Wimbledonu Bouchardová obvinila USTA z nedbanlivosti proti organizovaní US Open 2015. Žiada o kompenzáciu za ujdené prémie a renkingové body.

Večer 4. septembra krátko po triumfe nad Dominikou Cibulkovou v 3. kole dvojhry sa pošmykla na klzkej dlážke v zázemí Billie Jean King National Center a utrpela otras mozgu.

O dva dni neskôr nenastúpila na osemfinále proti Talianke Roberte Vinciovej. Odvtedy bola v súťažnom dianí len raz. Piateho októbra nedohrala v Pekingu duel s Nemkou Andreou Petkovicovou pre nevoľnosť.

Eugenie Bouchardová sa zranila po stretnutí s Dominikou Cibulkovou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Proces tenistky proti organizátorom US Open sa začne v decembri