US Open: Bouchardová odstúpila. Pošmykla sa na klzkej dlážke

Eugenie Bouchardová postúpila do osemfinále, ale na zápas nenastúpila.
Eugenie Bouchardová postúpila do osemfinále, ale na zápas nenastúpila. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. sep 2015 o 11:25

Kanaďanka sa pri prechádzaní tmavou miestnosťou v zázemí pošmykla na klzkej dlážke, spadla dozadu a tvrdo si udrela lakeť a zátylok.

NEW YORK. Pre kanadskú tenistku Eugenie Bouchardovú sa grandslamové US Open v New Yorku v podstate skončili v piatok, hoci v ten deň v 3. kole dvojhry po takmer trojhodinovom boji zdolala Dominiku Cibulkovú.

Následne uspela aj v 1. kole miešanej štvorhry po boku Austrálčana Nicka Kyrgiosa a pred polnocou miestneho času prišiel v zázemí pád, ktorý viedol k otrasu mozgu.

Chcela si dať kúpeľ

Podľa The Globe and Mail s odvolaním sa na nemenovanú osobu, ktorú Bouchardová v nedeľu po storne svojho pokračovania v singli vyslala popísať novinárom okolnosti incidentu, si finalistka vlaňajšieho Wimbledonu chcela približne po 23.00 h dať ľadový kúpeľ.

V šatni a pridružených priestoroch pre ženy nebol vzhľadom na pokročilú hodinu žiadny personál. Kanaďanka cestou za osviežením dezorientovane (podľa predmetnej osoby) prechádzala tmavou miestnosťou s mokrou dlážkou, pošmykla sa na klzkej dlážke a tvrdo spadla dozadu na lakeť a zátylok. Odviezli ju na vyšetrenie do nemocnice Mount Sinai.

Bouchardová vyradila v 3. kole US Open Slovensku Dominiku Cibulkovú.

V sobotu dopoludnia Bouchardová zašla aj za turnajovými lekármi. Odporučili jej odhlásiť sa zo štvorhry žien i mixu.

Napriek bolestiam hlavy aj krku a citlivosti na hluk a svetlo stále hodlala absolvovať osemfinálovú dvojhru v nedeľu približne o 18.00 h newyorského času proti Talianke Roberte Vinciovej.

Mala naplánovaný tréning na 15.15 h, potom ho presunula na 16.00 h, neskôr úplne zrušila. Podľa The Globe and Mail zhruba o 15.30 h prišla Bouchardová do areálu USTA Billie Jean King National Tennis Centre.

Chcela nastúpiť

Napriek horúčave mala cez hlavu pretiahnutú kapucňu, na očiach slnečné okuliare. Pohybovala sa neisto, hľadela do zeme. V rozpore s názorom svojho realizačného štábu sa pokúsila presvedčiť zdravotnícky tím turnaja o schopnosti hrať.

Navrhla napríklad skúšku na bežiacom páse. Po vyhodnotení stavu však znova dostala radu odstúpiť.

Definitívne rozhodnutie je síce v princípe na tenistoch, ale v záujme ochrany zdravia im môže turnajový riaditeľ zakázať štart, hoci sa to deje zriedka, uvádza The Globe and Mail.

Bouchardovú okolo 16.30 h presvedčili o nezmyselnosti jej úsilia vzhľadom na okolnosti.

The Globe and Mail v závere píše, že podľa jeho vlastných zistení sa nekoná interné vyšetrovanie celej záležitosti.

Osoba, ktorú Bouchardová poverila komunikáciou s novinármi, na otázku, či má Kanaďanka pre niečo ťažké srdce na organizátorov, skonštatovala: "Nebudem to komentovať. Nemôžem hovoriť za Genie. Len referujem, čo sa stalo."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open: Bouchardová odstúpila. Pošmykla sa na klzkej dlážke