Prirovnávajú ho k americkej legende. Mladší Žampa dal nakladačku svojmu bratovi

Andreas Žampa chce v tejto sezóne pravidelnejšie bodovať.
Andreas Žampa chce v tejto sezóne pravidelnejšie bodovať. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|7. nov 2016 o 14:52

Andreas Žampa má za sebou najlepšiu prípravu v doterajšej kariére. Na tréningu i pretekoch zdoláva aj svojho známejšieho brata Adama.

BRATISLAVA. Mužské zjazdové lyžovanie na Slovensku je v súčasnosti o bratoch Žampovcoch. Starší Adam je známejší a úspešnejší. Na olympiáde v Soči 2014 ohúril piatym miestom v superkombinácii a šiestou priečkou v slalome.

O tri roky mladší Andreas je zatiaľ v jeho tieni. Vlani si pripísal svoj najlepší výsledok vo Svetovom pohári, keď v superkombinácii v Kitzbüheli obsadil 23. miesto. Adam tam skončil piaty.

„Neberiem to, že som v úzadí. Obaja sa snažíme pracovať najlepšie, ako vieme. Adam už zajazdil výborné výsledky, z čoho sa teším,“ hovorí Andreas Žampa.

„Ľudia mi hovoria, že som mladší a môj čas príde. Avšak taký Kristoffersen je odo mňa ešte o rok mladší a už je na vrchole,“ zamýšľa sa.

Nakladačka od mladšieho brata

Letná príprava mu v tomto roku vyšla nad očakávania. V pretekoch na Novom Zélande dvakrát zvíťazil a v renkingu FIS sa posunul takmer o tridsať miest. Aktuálne mu patrí 44. miesto.

Andreas Žampa (vľavo) s bratom Adamom.
Andreas Žampa (vľavo) s bratom Adamom. (Autor: TASR)

„Bola to najlepšia príprava v mojej kariére. Niekto si povie, že som vyhral len súťaže druhej kategórie. Ale mne to dodalo obrovskú sebadôveru. Prvýkrát som triumfoval mimo Slovenska,“ tvrdí 23-ročný zjazdár.

Kým Adam sa viac špecializuje na slalom, Andreas vidí najväčšie šance v obrovskom slalome.

„Na tréningu ma v obráku zdoláva už dva roky. Tento rok mu to konečne vyšlo aj na pretekoch, kde som od neho dostal poriadnu nakladačku. Chvíľu som uvažoval, či mám v obrovskom slalome pokračovať,“ reaguje Adam Žampa.

„Upokojil som ho, nech sa neobáva. Jazdí dobre, len ja mám výbornú formu,“ usmieval sa Andreas.

Obdivuje Bodeho Millera

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Prirovnávajú ho k americkej legende. Mladší Žampa dal nakladačku svojmu bratovi