Prichádza dvojnásobný víťaz SEHA ligy Veszprém

Prešovský kanonier. Oliver Rábek verí, že ľudia do hľadiska prídu v hojnom počte.
Prešovský kanonier. Oliver Rábek verí, že ľudia do hľadiska prídu v hojnom počte. (Autor: tasr)
Ján Leško|13. dec 2016 o 00:00

Ďalší bonbónik si vychutnajú fanúšikovia v prešovskej hale.

PREŠOV. Z desaťzápasovej palety v štyroch súťažiach v tomto mesiaci, mužstvo hádzanárskeho majstra Slovenska ich do dneška odohralo už štyri. Dnes od 19. hodiny sa v Prešove predstaví Telekom Veszprém.

Tatran Prešov remizoval v Lige majstrov na pôde nórskeho Elverumu, o dva góly vyhral doma zápas SEHA Gazprom ligy nad Izvidačom Ljubuški (BaH), zvíťazil o tri góly v prvom semifinále Slovenského pohára v Topoľčanoch a o osem prehral naostatok zápas nadnárodnej ligy v Bielorusku s Meškovom Brest.

Doma najprv regenerovali

V Bielorusku hral Tatran Prešov v silno okyptenom zložení, bez štvorice hráčov základného kádra. Napriek tomu sa tím držal statočne. Polčas prehral o jediný gól a takým istým rozdielom viedli domáci aj dvadsať minút pred koncom.

Lenže Meškov potom zúročil zopár nevydarených prešovských ťahov a ušiel Tatranu na päť gólov, čím vlastne zápas rozhodol.

Prvoradou úlohou slovenského majstra po bezpečnom návrate domov bolo, aby si hráči v rámci možností oddýchli, zregenerovali a pripravili sa na ďalšieho silného súpera v SEHA Gazprom lige.

Aj majster tesár sa zavše utne...

Nuž a tým tímom, ktorý sa dnes od 19. hodiny predstaví v TATRAN handball arene (THA), je popredný európsky klub, víťaz dvoch predošlých ročníkov SEHA Gazprom ligy a účastník Final Four Ligy majstrov, maďarský šampión Telekom Veszprém.

Aj takýto majster sa však zavše utne. To sa povedať o hviezdami nabitom Veszpréme počas predchádzajúceho víkendu. Na elitných Maďarov vyzreli dve v súčasnosti najlepšie chorvátske mužstvá.

Najprv prekvapil ich prekvapil majstrovský PPD Záhreb, ktorý zdolal Veszprém 27:23.

Nuž a ďalšia senzácia sa zrodila v hale chorvátskeho vicemajstra RK Nexe Našice, v ktorej mimochodom, Tatran Prešov nie tak dávno vyhral presvedčivo o päť gólov.

Hoci Veszprém minútu pred koncom viedol o dva góly, nakoniec sa musel vyrovnať s remízou 29:29, ktorú pečatil v samom závere zo sedmičky domáci Zrnič.

Bude teda zaujímavé sledovať, ako pochodí do tretice, tentoraz na ihrisku slovenského hádzanárskeho majstra.

„Každý zápas v spomenutých súťažiach nás stojí veľa síl. Preto už po zápase v Breste som vravel, že všetci hráči si musíme najprv odpočinúť, dať sa čo najskôr dokopy a dôkladne sa koncentrovať na súboj s Veszprémom. Patrí sa tiež podotknúť, že nie hocikde môžu ľudia vidieť naživo takého kvalitného súpera. Dúfam, že prídu v hojnom počte do hľadiska THA a spoločne s nami si tento atraktívny zápas užijú,“ vyslovil kanonier prešovského Tatrana Oliver Rábek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prichádza dvojnásobný víťaz SEHA ligy Veszprém