Prezident klubu má koronu, derby preložili na november

Titanilla Bőd|2. okt 2020 o 19:45

Niektoré kluby vraj chcú využiť situáciu vo svoj prospech.

V 3. lige Stred mali hrať cez víkend tradičné derby Rimavská Sobota–Fiľakovo. Zápas však odložili, lebo prezident klubu má koronavírus.

Náhradný termín je v novembri

O ochorení prezidenta FTC Fiľakovo Attilu Visnyaiho, ktorý je aj viceprimátorom mesta, informovalo mesto Fiľakovo aj na svojej facebookovej stránke. Mestský úrad okamžite uzavreli, zasadal mestský krízový štáb. Ten rozhodol, že vzhľadom na narastajúci počet nakazených sa v meste do stredy 7. októbra prerušujú všetky športové aj kultúrne nácviky, tréningy, krúžky a súťažné zápasy.

Fiľakovo preto neodohralo ani stretnutie z predohrávaného 15. kola v stredu proti Rakytovciam.

„Netrénujeme,“ potvrdil tréner Fiľakova Eugen Bari. Časť mužstva má ísť na testy, niektorí do Banskej Bystrice, iní do Lučenca.

Derby s Rimavskou Sobotou má náhradný termín 7. novembra o 13.30. 

Zväz potrebuje doklady

Funkcionári Stredoslovenského futbalového zväzu prezradili, že súčasnú situáciu chcú niektoré kluby zneužiť. „Aj kluby, čo by mohli hrať, využívajú koronu na to, aby nehrali. Čo sa týka Fiľakova, máme však potvrdené, že lučenecké odberné miesto nestíha testovanie, hráči čakajú, ďalších poslali do Banskej Bystrice,“ povedal predseda SsFZ Jozef Paršo.

Vedúci sekretár Ladislav Matejka upozornil na to, že kluby musia poskytnúť relevantné dokumenty a podklady, keď chcú požiadať o odloženie stretnutia. „Stretli sme sa s prípadmi, keď kluby chceli túto situáciu využiť. Tak sme sa dohodli, že budeme striktne vyžadovať nejaké podklady, tak je uvedené aj v úradnej správe. Musí v tom byť nejaký poriadok,“ zdôraznil Matejka.

„Nechceme, aby sa šíril Covid-19, radšej odložíme jeden zápas, ako keby sme mali odložiť všetky súčasne. Ale niektoré kluby majú zopár zranených, momentálne sa im nedarí a spravia všetko preto, aby sa nehralo. Vtedy na nás tlačí aj jedna, aj druhá strana, jedna chce hrať, druhá nie… Preto potrebujeme k tomu nejaké doklady, keď je mužstvo alebo časť hráčov v karanténe,“ dodal vedúci sekretár SsFZ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prezident klubu má koronu, derby preložili na november