Vysokohorská obec, východ, Záhorie či Orava? Boj o päťtisíc eur vrcholí

Radosť futbalistov TJ Družstevník Látky.
Radosť futbalistov TJ Družstevník Látky. (Autor: Márian Bazala)
Ivan Mriška|2. apr 2024 o 14:15

Na programe sú semifinálové zápasy Prezidentského pohára.

BRATISLAVA. Slovnaft Cup je čoraz populárnejšou súťažou. Pretože spája najmenšie dediny a mestečká so známymi značkami.

Vo finálových fázach je v drvivej väčšine záležitosťou profesionálnych klubov.

Aj preto prišli funkcionári SFZ s myšlienkou zorganizovať čisto amatérsky pohár. Aby i malé obce dostali možnosť tešiť sa z cennej trofeje.

Prezidentský pohár slávi úspech. Do tohto ročníka sa prihlásilo 29 víťazov oblastných súťaží z celého Slovenska, možnosť malo 37.

Za Látky hrá bývalý ligista

Víťazom premiérového ročníka sa stali futbalisti Bytče, ktorých k triumfu nad Dulovou Vsou doviedol ako kapitán bývalý slovenský reprezentant Viktor Pečovský.

Druhý kompletný ročník sa blíži do svojho finále. Na programe sú semifinálové zápolenia, ktoré sa uskutočnia v stredu 3. apríla od 16:30 h.

Vysokohorská obec Látky, za ktorú hrá bývalý ligový hráč Mário Kurák hostí Dubovce, šampióna ObFZ Senica.

„Keď sme sa dostali tak ďaleko, chceme to dotiahnuť do úspešného konca. Je jasné, že všetci majú také ambície. Pretože ide o prestíž. Cítime však veľkú šancu,“ pre Sportnet povedal vedúci TJ Družstevník Látky Milan Hazucha.

Dubovce cestujú do Látok cez 250 kilometrov, čo pre amatérsky klub nie je bežné. „Uvedomujeme si, že hrať doma je pre nás výhoda,“ dodal.

Boli na pokraji odhlásenia

Finále Prezidentského pohára sa uskutoční na niektorom z ligových štadiónov. Pre laznícku obec s 550 obyvateľmi by to bola veľká česť.

„Takýchto príležitostí už nebude veľa. Preto sa chceme chytiť šance. Spravíme preto maximum. Tešíme sa a dúfame, že uspejeme,“ uviedol Hazucha.

Zaujímavosťou je, že Dubovce, súper Látok, boli na pokraji odhlásenia zo súťaže. A teraz sú v semifinále Prezidentského pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Vysokohorská obec, východ, Záhorie či Orava? Boj o päťtisíc eur vrcholí