Napodobnia Bratislavčanov? Trnava zabojuje o miestenku v európskom pohári

Bejzbalisti Angels Trnava.
Bejzbalisti Angels Trnava. (Autor: Angels Trnava)
Ján Jabrocký|10. jún 2024 o 12:15

Uspieť sa budú snažiť výhradne so slovenskými hráčmi.

ĽUBĽANA. Len jeden deň po neúspešnom finále Apolla Bratislava na Federations Cupe vstupuje do európskych pohárov aj vicemajster z Trnavy.

Ten bude bojovať v kvalifikácii o ďalšiu miestenku pre nadchádzajúci ročník Federations Cupu.

Na hráčov Trnavy ale v slovinskej Ľubľane nečaká vôbec jednoduchá úloha. Hlavne slovinský tím Kransjki Lisjaki pred sezónou výrazne posilnil zostavu o množstvo hráčov najmä z latinskej Ameriky.

Okrem Slovincov sa v kvalifikačnej skupine Angels stretnú s rumunským Eagles Cluj, bulharským Akademics Sofia a nórskym Vålerenga Baseball.

Všetky tímy sa v základnej skupine stretnú každý s každým a prví dvaja následne v sobotu odohrajú finále. Jeho víťaz zaistí svojej krajine miestenku na Federations Cupe v roku 2025.

„Snažíme sa vždy bojovať o tie najvyššie priečky, ale momentálne vieme, proti akým tímom ideme. Miestny slovinský tím je dosť preplnený zahraničnými hráčmi, ale jeden z desiatich zápasov vyhrať môžeme. Záleží na nás, či to bude práve ten jeden. Uvidíme ale až na ihrisku. Tam sa rozhodne,“ povedal pred štartom turnaja manažér Angels Dušan Borbély.

Na rozdiel od Apolla vyrazili Trnavčania do Slovinska bez zahraničných posíl a budú sa snažiť uspieť výhradne so slovenskými hráčmi.

V tíme ale nájdeme hneď niekoľko reprezentantov a Michal Puškár má za sebou i skúsenosti z českej Extraligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Napodobnia Bratislavčanov? Trnava zabojuje o miestenku v európskom pohári