Prestup Matiča z Košíc do Chelsea vyvoláva napätie

Nemanja Matič v drese Košíc.
Nemanja Matič v drese Košíc. (Autor: SITA)
SITA|3. okt 2009 o 11:51

Prestup srbského futbalového reprezentant Nemanju Matiča z MFK Košice do anglického FC Chelsea vyvoláva v metropole východu mierne napätie.

KOŠICE. V priebehu týždňa totiž vysvitlo, že Košičania zinkasujú z prestupovej sumy 1,75 milióna eur približne jeden milión, zvyšok putuje na účet hráčovho agenta. Šéf košického tímu Blažej Podolák vysvetlil, že Matiča klub získal zadarmo a preto podpis takejto zmluvy nebol pre Košičanov nevýhodný.

K celému prípadu sa na stránkach regionálnej tlače vyjadril aj primátor mesta Košice František Knapík, ktorý je aj viceprezidentom MFK. Prvý muž košickej radnice vyjadril nespokojnosť, že za Matiča prišlo na účet klubu milión eur, kým zostávajúca prestupová čiastka sa ušla hráčovmu srbskému manažérovi. Knapík ďalej pripustil, že mesto prehodnotí finančný príspevok do klubovej pokladnice MFK Košice v roku 2010.

"V súčasnej svetovej ekonomickej situácii to nepovažujem za nič výnimočné. S vedením mesta nemám žiadny problém, neexistuje žiadny konflikt, medzi akcionármi MFK Košice nie je žiadne napätie. Doteraz som sa s mestom vždy dohodol a verím, že v záujme úspešného rozvoja futbalu v Košiciach to tak bude aj naďalej. Bez podpory mesta to zrejme nepôjde a potom bude treba nad celým košickým futbalom uvažovať úplne inak,“ cituje Podoláka sobotňajšie vydanie denníka Šport, podľa ktorého mesto Košice chystá komplexnú previerku hospodárenia

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prestup Matiča z Košíc do Chelsea vyvoláva napätie