Presilovku zahrali futbalisti Slovana do stratena

Lukáš Hroššo s čistým kontom.
Lukáš Hroššo s čistým kontom. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)
Ladislav Harsányi|21. okt 2011 o 18:16

Získať proti PSG bod je pre slovenský tím úspech. Alibisticky zahraná presilovka proti súperovi oslabenému o dvoch hráčov však pripravila Slovan o ponúknutú šancu na zisk troch bodov.

BRATISLAVA. Zľakli sa šance, ktorá sa núkala po dvojnásobnom vylúčení hráčov Paríž St. Germain. Namiesto toho, aby sa slovanisti v poslednej desaťminútovke vrhli do útoku, loptu si alibisticky prihrávali v strede ihriska, za čo si vyslúžili piskot publika. A takmer dostali gól.

„Ak hráte proti ôsmim hráčom v poli, zápas by ste mali vyhrať aj proti takému tímu ako má PSG. Je to o kvalite a psychike hráčov,“ komentoval počínanie svojich zverencov v početnej prevahe tréner Slovana Vladimír Weiss.

Lepšie proti desiatim

Parížania s kádrom vyváženým ťažkými miliónmi pôsobili v prvej polovici prvého polčasu dojmom turistov hrajúcich v ležérnom pokluse. Do polčasu síce mohli vyhrávať 2:0 a mali by svätý pokoj, ale medzi žrďami stála nová brankárska jednotka Slovana, bezchybný Lukáš Hroššo.

„Naša nešikovnosť a dobrý výkon súperovho brankára nás pripravili o víťazstvo. Pre prchkosť sme prišli o dvoch hráčov,“ konštatoval tréner PSG Antoine Kombouare. Keď sa v druhom polčase hostia nadychovali na gól, zbytočnými faulmi sa nechali oslabiť o dvoch hráčov.

„Pred zápasom som veril, že vyhráme. Na hráčoch som videl veľkú motiváciu a odhodlanie. Zápas sa pre nás vyvíjal dobre, pokiaľ boli Francúzi v poli desiati. Hrali sme proti nim lepšie, keď boli v kompletnom zložení než vtedy, keď mali na ihrisku o dvoch hráčov menej. S bodom som spokojný, no nie s druhým polčasom,“ pokračoval Weiss v hodnotení.

Neschopnosť vytvoriť si šancu pri dvojnásobnej presilovke pripisuje únave i rešpektu pred hviezdami súpera. „U slovenských hráčov to je prirodzené, aj keď z pohľadu trénera niekedy nepochopiteľné.“

Slovanisti si pripísali v skupine prvý bod, ktorý zároveň prinesie do klubovej pokladnice 60­tisíc eur. Na gól však čakajú už 236 minút. V troch zápasoch sa do streleckej listiny zapísal iba Karim Guédé, ktorý skóroval v 34. minúte zápasu proti Bilbau.

Útočníci skôr obrancami

Útok Slovana pokrivkáva a v európskej súťaži je to ešte citeľnejšie. Vpredu síce Filip Šebo bojuje, čo mu sily stačia, ale sám toho veľa nezmôže.

Na Jurajovi Halenárovi bola cítiť dlhšia pauza. Hráči, ktorých slovanisti získali v lete do ofenzívy, zväčša vysedávajú na lavičke. Miloš Lačný je málo výrazný a zatiaľ dal iba jeden gól (aj to v lige). Angažovanie Lukáša Hartiga bolo omylom a ofenzívny stredopoliar Ivo Táborský si zatiaľ ani zďaleka nepýta miesto v základe Slovana.

Najdrahšia akvizícia v histórii slovenského futbalu Brazílčan Vítor sa borí s dlhodobým zranením.

Hra belasých smerom dopredu nie je ani podľa predstáv trénera Weissa. „Povedal by som, že naši útočníci sú viac obrancami, ktorí chodia do súbojov, a kvalita nám chýba.“

Weiss: Salzburg zdoláme

Slovan teraz čakajú dva zápasy vonku na pôde favoritov skupiny Paríž St. Germain a Athletica Bilbao a na záver skupinových bojov privíta doma Salzburg.

Tréner Weiss prognózuje, že do tabuľky ešte Slovanu pribudnú minimálne tri body – z domáceho zápasu proti Salzburgu. „Som o tom na sto percent presvedčený, že tento tím doma zdoláme. Na ten zápas sa teším,“ vyhlásil tréner belasých.

Práve Salzburg sa však prihlásil do boja o postup nečakanou remízou v Bilbau, keď po polčase dokonca viedol 2:0. Domácim zachránili bod rozhodcovské verdikty, po ktorých kopalo Bilbao dve pochybné jedenástky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Presilovku zahrali futbalisti Slovana do stratena