Liverpool zvíťazil na Old Trafford, Salah sa zapísal do histórie

Mohamed Salah v zápase proti Manchestru United.
Mohamed Salah v zápase proti Manchestru United. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|13. máj 2021 o 23:17

Dvoma gólmi sa blysol Roberto Firmino.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Liverpool triumfovali vo štvrtkovom šlágri 34. kola Premier League na pôde Manchestru United 4:2 a posilnili si šance na zisk miestenky v Lige majstrov.

V tabuľke sa posunuli pred West Ham na piate miesto a strácajú už iba štyri body na Chelsea, ktorá si momentálne drží štvrtú priečku.

Oproti Londýnčanom odohrali o jeden zápas menej. Mužstvo pod vedením Jürgena Kloppa vyhralo na pôde svojho veľkého rivala prvýkrát od roku 2014.

Firmino zlomil streleckú smolu 

United sa ujali vedenia v 10. minúte. Aaron Wan-Bissaka našiel v šestnástke Bruna Fernandesa, ktorého strelu si zrazil kolenom do vlastnej brány Nathaniel Phillips.

V 27. minúte Eric Bailly na hranici pokutového územia "skosil" Phillipsa a rozhodca ukázal na biely bod. Po zásahu VAR si však situáciu preveril na videu a uznal, že domáci obranca ako prvú odkopol loptu a až potom trafil protihráča.

Liverpool však stihol ešte v prvom polčase otočiť skóre. V 34. minúte vyrovnal Diogo Jota, ktorý pätičkou usmernil do brány strelu Phillipsa a v nadstavenom čase sa presadil hlavičkou Roberto Firmino.

Brazílsky útočník hneď po zmene strán pridal svoj druhý gól. Paradoxne, v predošlých jedenástich dueloch proti Manchestru neskóroval ani raz.

Salah so zaujímavým míľnikom 

Domáci v závere zvýšili obrátky. Marcus Rashford dokázal znížiť, Mason Greenwood mal na nohe vyrovnanie, no Liverpool tlak ustál.

V závere spečatil triumf z protiútoku Mohamed Salah. Egyptský útočník dosiahol niečo, čo sa naposledy podarilo pred sto rokmi Harrymu Chambersovi.

Ako hráč Liverpoolu skóroval v jednej sezóne v dvoch zápasoch na Old Trafford. Okrem ligového súboja strelil dva góly aj pri prehre v šestnásťfinále FA Cupu. 

V ďalšom štvrtkovom zápase gól nepadol. Everton remizoval na pôde Aston Villy 0:0 a v tabuľke figuruje na priebežnom ôsmom mieste. 

Premier League - výsledky: 


Manchester United - FC Liverpool 2:4 (1:2)

Góly: 10. B. Fernandes, 68. Rashford – 45+3. a 47. Firmino, 34. D. Jota, 90. Salah

Aston Villa - FC Everton 0:0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool zvíťazil na Old Trafford, Salah sa zapísal do histórie