Pre mladých Slovákov v Taliansku už šesť medailí

SITA|26. sep 2008 o 12:50

POZZUOLI 26. septembra (SITA) - Slovenskí reprezentanti v kickboxe vybojovali na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov, ktorých dejiskom je od stredy do soboty (24. - 27. 9.) talianske stredisko Pozzuoli ...

POZZUOLI. Slovenskí reprezentanti v kickboxe vybojovali na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov, ktorých dejiskom je od stredy do soboty (24. - 27. 9.) talianske stredisko Pozzuoli neďaleko Neapola, po prvých dvoch súťažných dňoch šesť medailí. Medzi juniormi postúpil Roman Možný v lightkontakte nad 89 kg po víťazstvách nad Chorvátom Čikotičom a Ho Toongom z JAR až do finále a zabezpečil si minimálne striebro. Rovnako do záverečného súboja o celkové prvenstvo sa prebojoval aj Viliam Vanta v lightkontakte starších kadetov do 52 kg, keď si poradil s Illesom z Chorvátska a v semifinále aj s domácim reprezentantom Malapontim. Tri bronzové kovy pre Slovensko získali v juniorskej kategórii Zuzana Šikulová v lightkontakte do 50 kg (po výhre nad Ruskou Rudakovovou nestačila na Talianku Oddiovú), Erik Németh v lightkontakte do 89 kg (zvíťazil nad domácim Amatom, ale následne prehral s Chorvátom Susnjarom) a Jakub Ďurčík v semikontakte do 89 kg (nestačil na Taliana Daria). V "ringových" disciplínach postúpil junior Viktor Laczko v disciplíne low-kick v kategórii do 57 kg po víťazstve nad Aslanovom z Azerbajdžanu do semifinále a skončí tak minimálne na bronzovom stupienku.

Na tohtoročných majstrovstvách sveta juniorov a kadetov v Taliansku je prítomných 1200 kickboxerov z 50 krajín. Na ostatných MSJaK pred dvoma rokmi v chorvátskom Zadare vybojovali Slováci štyri medaily (bilancia: 1 - 0 - 3), tú najcennejšiu Matej Višnai.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Pre mladých Slovákov v Taliansku už šesť medailí