Pre Massu je momentálne konkurentom Hamilton, nie Alonso

TASR|15. máj 2007 o 18:36

Londýn 15. mája (TASR) - Brazílsky pilot F1 Felipe Massa v súčasnosti nepovažuje za najväčšieho konkurenta v boji o prvenstvo dvojnásobného majstra sveta ...

Londýn 15. mája (TASR) - Brazílsky pilot F1 Felipe Massa v súčasnosti nepovažuje za najväčšieho konkurenta v boji o prvenstvo dvojnásobného majstra sveta Fernanda Alonsa, ale jeho kolegu z McLarenu Lewisa Hamiltona. Britský nováčik sa ako najmladší pilot v histórii efjednotky dostal po nedeľňajšej Veľkej cene Španielska na čelo priebežnej klasifikácie.

"Vedúcim mužom je v súčasnosti Hamilton. Trochu som sa s ním porozprával a viem, že je silný a nepodlieha tlaku. Momentálne sa nedá povedať, či je on alebo Fernando Alonso lepší pilot. Ak sa to takto bude vyvíjať aj naďalej, Lewis bude možno nebezpečnejší než Fernando. Je lepšie zžitý s monopostom a musíme si naň dávať pozor," vyhlásil víťaz posledných dvoch pretekov, ktorý v priebežnej klasifikácii zaostáva za Hamiltonom o tri body. Napriek tomu, že má za sebou dve prvenstvá. "Po troch pole position a dvoch víťazstvách v rade som v klasifikácii tretí. Znamená to, že ideme správnym smerom, no stále musíme tvrdo pracovať," mieni Massa.

Brazílsky pilot očakáva, že náročný bude celý šampionát. "Ak sa pozriete na druhú časť kvalifikácie z Barcelony, kde je najľahšie vidieť, kto má najrýchlejšie auto, je zrejmé, ako k sebe máme výkonnostne blízko. Výhoda nie je veľká. Iné je to počas pretekov. Keď vezmem do úvahy náš monopost, stratégiu a voľbu pneumatík, musím povedať, že sme na tom lepšie než McLaren. To však neznamená, že máme veľký náskok," dodal.

Hamilton má na čele priebežného poradia 30 bodov, o dva zaostáva Alonso. V Pohári konštruktérov vedie McLaren s 58 bodmi, druhé Ferrari má 49 a tretí je 23-bodový Sauber. Minuloročný víťaz Pohára Renault je až na štvrtej priečke so ziskom 11 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Pre Massu je momentálne konkurentom Hamilton, nie Alonso