Polícia uzavrela vyšetrovanie Neymarovho znásilnenia modelky

Neymar počas rozhovoru s novinármi po tom, čo opustil policajnú stanicu.
Neymar počas rozhovoru s novinármi po tom, čo opustil policajnú stanicu. (Autor: AP/Andre Penner)
TASR|30. júl 2019 o 06:47

Futbalista v júni zverejnil konverzáciu zo dňa po údajnom znásilnení.

SAO PAULO. Brazílska polícia uzavrela pre nedostatok dôkazov vyšetrovanie obvinení voči futbalistovi Neymarovi, že v máji znásilnil brazílsku modelku Najilu Trindadeovú v jednom z parížskych hotelov. Informoval o tom v pondelok úrad generálneho prokurátora v Sao Paule.

Polícia pošle svoje rozhodnutie prokuratúre, ktorá bude mať 15 dní na preskúmanie prípadu. Konečný verdikt vynesie sudca, uviedla agentúra AFP.

Brazílskeho útočníka Paríža St. Germain obvinila modelka zo znásilnenia po tom, ako sa prihlásila na polícii v Sao Paule.

Podľa policajnej správy sa obaja dohodli na stretnutí, hráč dokonca zaplatil žene letenku do Paríža a rezervoval hotel.

Ona však vo výpovedi uviedla, že Neymar za ňou prišiel zjavne opitý, po krátkom rozhovore začal byť agresívny a násilím ju donútil k pohlavnému styku. K stretnutiu malo prísť 15. mája v Hoteli Sofitel Paris Arc de Triomphe.

V policajnej správe sa ďalej uvádza, že žena sa po dvoch dňoch vrátila do Brazílie, incident neoznámila francúzskym úradom, pretože utrpela emocionálny šok a mala v cudzej krajine strach.

Neymar svoju vinu popiera a začiatkom júna sa rozhodol očistiť svoje meno, keď v sedemminútovom videu na sociálnej sieti Instagram zverejnil celú vzájomnú konverzáciu s dotyčnou ženou.

Z konverzácie vyplýva, že s ňou prostredníctvom aplikácie WhatsApp živo komunikoval aj na druhý deň po akte a konverzácia neobsahuje žiadnu zmienku o znásilnení.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Polícia uzavrela vyšetrovanie Neymarovho znásilnenia modelky