Žilina po polčase prehrávala, nakoniec zdolala Zlaté Moravce o tri góly

Za loptou sa naťahuje brankár Zlatých Moraviec Dominik Holec.
Za loptou sa naťahuje brankár Zlatých Moraviec Dominik Holec. (Autor: SITA)
Sportnet|26. feb 2017 o 17:50

Futbalisti MŠK si upevnili prvé miesto v tabuľke Fortuna ligy. Na druhý Slovan majú deväťbodový náskok.

RUŽOMBEROK. Futbalisti MFK Ružomberok v nedeľňajšom stretnutí 21. kola Fortuna ligy 2016/2017 hrali nerozhodne so ŽP Šport Podbrezová 0:0.

Hostia remizovali už v treťom zápase za sebou.

V tabuľke im s 36 bodmi patrí tretie miesto. V doterajšom priebehu inkasovali iba jedenásťkrát, menej gólov nedostal žiadny iný tím v súťaži.

Ružomberok získal v aktuálnej sezóne doposiaľ 26 bodov a je piaty.

Hráči MŠK Žilina zvíťazili na domácej pôde nad FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:1. Po prvom polčase pritom prehrávali gólom obrancu ViOnu Martina Boszoráda zo 42. minúty, ale v druhom dejstve stav duelu otočili vo svoj prospech.

V 50. minúte vyrovnal Miroslav Káčer a o štyri minúty strelil víťazný gól Samuel Mráz. V 83. minúte poistil triumf aktuálne najlepší ligový strelec Filip Hlohovský.

Rezultát duelu uzavrel v nadstavenom čase Lukáš Jánošík.

Žilina si triumfom upevnila líderské postavenie v tabuľke Fortuna ligy. Zverenci Adriána Guľu majú pred druhým Slovanom Bratislava deväťbodový náskok.

Takto vyzeral zápas Žiliny so Zlatými Moravcami: fotogaléria

26.2.2017

FORTUNA LIGA 2016/2017 - 21. kolo:

Ružomberok - Podbrezová 0:0

ŽK: 31. Menich - 17. M. Turňa, 85. K. Kuzma, 88. P. Vajda, rozhodovali: I. Kružliak - Vorel, Jenčura, 1053 divákov

Ružomberok: Hajdúch - P. Maslo, Menich, D. Kružliak, Kupec - Martin Nagy, M. Faško (76. D. Takáč) - E. Daniel (86. Sapara), J. Mareš, Gál-Andrzely - Lačný

Podbrezová: M. Kuciak - M. Turňa, Kupčík, P. Vajda, L. Djordjevič - M. Kochan, Podio - Viazanko, K. Kuzma, Polievka (75. Migaľa) - M. Mikuš (19. Opoku)

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Ružomberka: "Zápas s Podbrezovou v tomto ročníku nie je jednoduchý pre žiadny tím, nakoľko ide o súbojové mužstvo a defenzívne dobre zorganizované. V prvom polčase nás súper v strede poľa prečísloval, preto sme zmenili spôsob našej defenzívy, čo potom platilo. Mrzí ma, že sme zasa nevyužili šance, ktoré sme si vypracovali a už v druhom stretnutí sme takto stratili body. Dostali sme sa do pár zaujímavých situácií, niečo sme mali využiť. Bol to zápas o jednom góle. Kto by ho strelil, odniesol by si tri body."

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Pre nás to bol opäť veľmi dôležitý zápas s priamym konkurentom o pohárovú Európu. V prvom polčase som mal zo stretnutia príjemný pocit, pretože stredná zóna dobre pracovala. Akurát mi chýbalo, že sme neboli prekvapiví a údernejší v predfinálnej fáze. Tam to chcelo moment prekvapenia, ktorý neprišiel. V druhom polčase to bol viac-menej futbal medzi šestnástkami. Nebolo to, ako som si predstavoval, potrebovali sme väčší drajv."

Žilina - Zlaté Moravce-Vráble 4:1 (0:1)

Góly: 50. Káčer, 54. S. Mráz, 83. Hlohovský, 90.+ L. Jánošík - 42. M. Boszorád, ŽK: 44. Špalek - 62. Privat Yao, 68. Mateus de Oliveira Silva

Rozhodovali: Sedlák - Mókoš, Roszbeck, 2135 fanúšikov

Žilina: Volešák - Mabouka, Kaša, Králik, Holúbek - Iván Santiago Díaz - Káčer, Škvarka (90. Cociuc) - Špalek (69. L. Jánošík), S. Mráz (76. Šejdajev), Hlohovský

Zlaté Moravce-Vráble: Holec - M. Boszorád, Kapor, Karlík, Chren - Bariš, M. Pastva - Orávik (84. Válovčan), Mateus de Oliveira Silva (69. T. Kostadinov), E. Ujlaky - Privat Yao (75. Gešnábel)

Hlasy trénerov:

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "K zápasu prispel svojou aktivitou aj súper, duel bol zaujímavý. Chalani museli otáčať zápas. Po polčase sme prehrávali, hoci sme v ňom mali tri dobré šance. Vďaka podpore skalných fanúšikov sme dokázali výsledok zvrátiť. Ustáli sme aj dramatické situácie, do ktorých sa súper dostal, pretože bol solídne pripravený a útočil s väčším počtom hráčov. Na to sa treba v ďalšej časti ligy pripraviť. Vážim si víťazstvo. Potvrdila sa mentalita tímu, jeho charakter, vôľa a túžba po úspechu."

Juraj Jarábek, tréner Zlatých Moraviec: "Gratulujem domácim k zaslúženému víťazstvu, hrali pekný futbal. Pripravili sme mužstvo dobre takticky aj pohybovo, duel bol pre divákov zaujímavý. Otvorenú partiu sme hrať veľmi nemohli, pretože kvalita je na strane Žiliny. Ujali sme sa vedenia a chlapcom sme cez prestávku hovorili, že domáci to môžu mať ťažké, ak aspoň štvrťhodinu ešte vydržíme hrať zodpovedne. Opak bol pravdou. Žilina potrestala naše chyby, dostala sa na koňa. My sme ešte zdvihli hlavu, mohli sme vyrovnať. Žilina však hrala svoj futbal, trestala nás za chyby. Výsledok je pre nás možno krutý, ale taký je futbal. Chlapcom som povedal, aby sa pozerali dopredu, že idú hore a ak budú takto pracovať, budú odmenení."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Žilina po polčase prehrávala, nakoniec zdolala Zlaté Moravce o tri góly