Podbrezová chce na jar Prešovu znepríjemniť situáciu

SITA|17. jan 2008 o 17:49

BANSKÁ BYSTRICA 17. januára (SITA) - Jesenná časť I. futbalovej ligy 2007/2008 je pre futbalistov ŽP Šport Podbrezová jedna z najúspešnejších od roku 1999, keď "železiari" skončili v tabuľke vtedajšej ...

BANSKÁ BYSTRICA 17. januára (SITA) - Jesenná časť I. futbalovej ligy 2007/2008 je pre futbalistov ŽP Šport Podbrezová jedna z najúspešnejších od roku 1999, keď "železiari" skončili v tabuľke vtedajšej II. ligy na 3. mieste. Po jeseni im patrí 2. priečka s 32 bodmi, pričom meradlom kvality sú aj stabilné divácke návštevy na futbalovom štadióne v Brezne. Práve ten je domovským stánkom podbrezovského klubu. "Podbrezová je obec, chceli sme pritiahnuť väčší počet divákov. Do štadióna v Brezne sme investovali nemalé prostriedky, najmä do šatní, tribúny a hracej plochy. Nepáči sa nám však systém ôsmich, desiatich či dvanástich mužstiev v jednej súťaži. V zahraničí sa hrá dvojkolovo, napríklad i v belgickej lige. Sme schopní a chceme Prešov v druhej lige naháňať, ale tento spôsob súťaže nie je dobrý. Postup jedného klubu z I. ligy a vypadnutie jedného tímu z Corgoň ligy nie je motivačné," uviedol na štvrtkovej popoludňajšej tlačovej besede v hoteli Lux v Banskej Bystrici prezident FO ŽP Šport Podbrezová Július Kriváň.

V Podbrezovej pôsobí ambiciózny hlavný tréner Anton Jánoš, ktorý tiež kritizuje zlý model slovenských futbalových súťaží: "Európska futbalová únia UEFA od roku 2010 vydá prípis, že prvá i druhá najvyššia súťaž budú musieť mať minimálne 16 účastníkov, a to bez ohľadu na počet obyvateľov či členskej základne. Chceme postúpiť do Corgoň ligy, aj keď od vedúceho Prešova máme až trinásťbodový odstup. Tatran má kvalitný káder, no ani my ho nemáme druhotriedny. Keď aj skončíme na 2. mieste, v nastávajúcej sezóne 2008/2009 pôjdeme rozhodne na postup."

Do Podbrezovej prestúpil zo Slovana Bratislava Michal Gottwald, ktorý bol dosiaľ v tíme iba na hosťovaní. So ŽP Šport podpísal 26-ročný útočník 1,5-ročný kontrakt (do 30. júna 2009). Klub predĺžil hosťovanie s Erikom Novisedlákom z MŠK Žilina a z hosťovania v Senci sa vrátil Peter Kitaš. Vo Zvolene ukončil hosťovanie aj Lukáš Ševčík. Novou akvizíciou podbrezovského mužstva je 22-ročný srbský útočník Azmir Mišini, ktorý hrával v najvyššej súťaži vo Vojvodine Nový Sad. Kapitánom ŽP Šport zostáva skúsený 33-ročný obranca Jaroslav Kentoš: "Určite Prešov na jar ešte popreháňame. Nenecháme ho len tak, že nech sa páči - postúpte. Funkcionári Podbrezovej budú mať ešte problémy zohnať pre nás peniaze, pretože chceme vyhrávať. Stojíme za trénerom a on stojí za nami. Po troch kolách jarnej časti sa môže situácia na čele tabuľky inak vyvíjať."

Podbrezovskí futbalisti odohrajú v rámci zimnej prípravy všetky zápasy na ihriskách súperov, sily si zmerajú aj s piatimi corgoňligistami (18. 1. Banská Bystrica, 6. 2. Artmedia Petržalka, 9. 2. FC Senec, 17. 2. FC Nitra a 20. 2. Zlaté Moravce). Na jar chcú v Podbrezovej dobudovať štadión s umelou trávou (prípadne s vyhrievaným trávnikom), umelým osvetlením, ktorý bude spĺňať parametre UEFA.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podbrezová chce na jar Prešovu znepríjemniť situáciu