Pod Spišským hradom výdatný dážď zalial ihrisko

Pod Spišským hradom sa v nedeľu nehralo. Podhradie našlo náhradnú hraciu plochu v Spišskej Novej Vsi.
Pod Spišským hradom sa v nedeľu nehralo. Podhradie našlo náhradnú hraciu plochu v Spišskej Novej Vsi. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|5. máj 2019 o 20:30

V náhradnom prostredí sa skončila čierna séria futbalistov Spišského Podhradia.

SP. PODHRADIE. Už niekoľko sezón je osamoteným bežcom zo Spiša v 4. lige Sever Spišské Podhradie.

Po jesennej časti sa črtala šanca, že sa toto tvrdenie zmení a futbalisti spod Spišského hradu by mohli posilniť enklávu spišských tímov vo vyššej treťoligovej súťaži.

Tlačenica na čele severnej štvrtoligovej tabuľky je však v strede jarnej časti poriadna.

Zďaleka nie je o ničom rozhodnuté.

„Doma“ nezaváhali

Počas víkendu panovalo na futbalovom Spiši daždivé počasie. Ihrisko v Podhradí zaliala voda a tak náhradnou alternatívou bol umelý povrch v Spišskej Novej Vsi.

Podhradčanom toto prostredie vyhovovalo a Kračúnovce po kvalitnom výkone zdolali 2:0.

„Od začiatku sme udávali tempo hry. Vypracovali sme si aj dostatok šancí, nastrelili brvno, no hostí držal výborný Stefanik. V 45. minúte nám veľmi pomohol gól do šatne, kedy strieľaný center Mindaša skončil v bráne. Druhý polčas tempo opadlo a víťazstvo sme poistili z pokutového kopu,“ zhodnotil stretnutie hráč MšK Spišské Podhradie Dárius Vandraško, ktorý prostredie v metropole Spiša dobre pozná, lebo nie tak dávno tu aktívne pôsobil.

Práve on pridal trojbodovú poistku v podobe presného zásahu zo značky pokutového kopu, hoci na nepremenenú dôležitú penaltu proti Gerlachovu sa stále spomína.

„Na penaltu som si veril. Aj keď trošku boli dozvuky z nepremeneného pokutového kopu doma s Gerlachovom,“ dodal D. Vandraško.

Po jeseni boli prví

Jarnú časť začali Podhradčania tak, ako sa očakávalo.

Lenže prišla menšia kríza a poradie na horných poschodiach 4. ligy Sever sa pomenilo a v nasledujúcich kolách aj bodovo vyrovnalo.

„Do jarnej časti sme vstúpili dobre. Vyhrali sme v Sabinove a doma so Svitom. Zlom prišiel v Poprade, kde sme s rezervou prehrali smoliarsky 0:1 a ja som mal v 88. minúte na kopačke vyrovnanie. Odvtedy sa s nami ťahala smola, kedy sme prehrali doma so spomínaným Gerlachovom, potom v Starej Ľubovni a naposledy v Soli gólom v 90. minúte. Doplácali sme najmä na množstvo nevyužitých šancí a veľkú maródku. Zranili sa kľúčoví hráči Ferenc, Papcun, Slejzák, Maliňák a Durák. Verím, že proti Kračúnovciam sme konečne ukončili čiernu sériu,“ povedal D. Vandraško o jarnej časti a nedalo sa nespýtať na stále žijúcu šancu na postup.

„Po jeseni sme boli prví, no o prvenstvo sme prišli. Postupová otázka je stále nevyriešená, keď aj náš najväčší konkurent z Popradu viackrát zaváhal. Netreba zabúdať na Ľubotice, ktoré sa bodovo doťahujú a na chrbát nám dýcha Soľ. Súťaž je tak pre divákov veľmi atraktívna. Nemáme však postup vo svojich rukách, no ideme od zápasu k zápasu, aby sme si na konci sezóny mohli povedať, že sme spravili všetko pre najvyšší cieľ. Ako sa vraví, nádej umiera posledná,“ dodal Dárius Vandraško zo Spišského Podhradia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pod Spišským hradom výdatný dážď zalial ihrisko