Po takomto zápase sme sklopili uši

Viktor Pečovský (vľavo) v súboji s Ladislavom Krejčím.
Viktor Pečovský (vľavo) v súboji s Ladislavom Krejčím. (Autor: TASR)
SITA|15. nov 2012 o 07:28

Bola to poriadna facka od Čechov, myslí si Marek Bakoš o prehre Slovákov.

OLOMOUC. Do stredajšieho medzištátneho prípravného futbalového stretnutia medzi Českom a Slovenskom (3:0) zasiahlo až päť hráčov Viktorie Plzeň.

Na domácej strane to boli obranca David Limebrský a stredopoliar Vladimír Darida, zo Slovákov naskočili do olomouckého duelu z pozície náhradníkov postupne stopér Marián Čišovský a ofenzívna dvojica Marek Bakoš, Michal Ďuriš.

Negatívny zápas

Všetci traja zverenci Stanislav Grigu a Michala Hippa sa dostali na trávnik až v čase, keď už Slováci prehrávali 0:2 a kým úlohou Čišovského bolo najmä zabrániť ďalším presným zásahom domáceho mužstva, Bakoš s Ďurišom sa mali predovšetkým pokúsiť o zníženie náskoku.

Ani jeden z tohto tria nebol vo svojej misii úspešný, všetci traja sa síce snažili a priniesli do hry Slovákov oživenie, nepodarilo sa im splniť svoje predsavzatia.

"Bol to pre nás negatívny zápas, negatívny výsledok a poriadna facka od Čechov. Na koniec roka sme dostali poriadne poza uši," zhodnotil záverečné vystúpenie A-mužstva SR v tomto kalendárnom roku 29-ročný rodák z Novej Bane Marek Bakoš.

Do Plzne bude dlhá cesta

Pre Bakoša bolo stretnutie o to zvláštnejšie, že pôsobí ako legionár za riekou Moravou. "Pre mňa je každý duel za reprezentáciu výnimočný. Tento, keďže sme hrali v Česku, kde pôsobím, bol zvlášť špecifický. Tešil som sa na súboj, ale dopadlo to presne naopak a som strašne sklamaný. Dostali sme veľmi skoro gól, hneď potom druhý, Česi sa dostali na koňa a tým pádom nás pretlačili. Prehrávali sme osobné súboje a celé naše mužstvo sa nedostalo dosť vysoko na to, aby permanentnejšie ohrozovalo bránku súpera. Stratili sme stred poľa a súper nás dokázal v pokoji prehrávať," ponúkol svoj názor na stredajší zápas bývalý hráč Nitry, Púchova, Šiniku Jaroslavľ a Ružomberka.

Marek Bakoš sa netešil na návrat do klubu. Nepríjemnú trojgólovú prehru mu zrejme dajú poriadne pocítiť nielen českí reprezentanti, ale aj zvyšní plzenskí futbalisti.

"Cestujeme do Plzne spolu s českými klubovými spoluhráčmi, asi to nebude príjemná cesta pre nás Slovákov. Musíme sklopiť uši a priznať, že nám to Česi poriadne dali. Určite ten návrat do klubu nebude príjemný, žiaľ, nezvládli sme to ako mužstvo. Zápas nám nevyšiel, ale treba sa z toho trochu poučiť," pokúsil sa nájsť pozitívum M. Bakoš.

"Po takomto stretnutí sme všetci sklopili uši, a tak to aj v kabíne vyzeralo - nikto nikomu nič nevyčítal, každý sám na sebe cítil, že tento deň nebol úspešný pre slovenský futbal."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Po takomto zápase sme sklopili uši