Po policajtoch hádže topánky, na ľade ničí súperov. Do Slovana mieri ruský bitkár

Igor Musatov (vľavo) v drese ruskej Ufy.
Igor Musatov (vľavo) v drese ruskej Ufy. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|3. nov 2016 o 09:11

Hokejisti Slovana Bratislava sa naďalej posilňujú. Do kádra účastníka KHL mieri ruský rebel Igor Musatov.

BRATISLAVA. Je to typ hokejistu, ktorého máte radšej na svojej strane. Súperom otravuje život. Útočník Igor Musatov uprednostňuje silový a agresívny štýl hry. Skôr ho uvidíte v tvrdých súbojoch ako pri strieľaní rozhodujúcich gólov.

Vo svojich dvoch najlepších sezónach v KHL získal po jedenásť kanadských bodov. Spolu v 410 zápasoch KHL strelil 47 gólov a pridal 45 asistencií. A na konte má až 435 trestných minút. Teraz bude novou posilou Slovana Bratislava.

Odmietol zaplatiť účet

Manžel ruskej modernej gymnastky Jevgenije Kanajevovej na seba uppozornil pred dvoma rokmi, keď popíjal v bare v centre Moskvy.

Podľa ruského magazínu LifeNews odmietol pri odchode zaplatiť účet vo výške 1700 rubľov, čo je v súčasnosti necelých 25 eur. Keď ho vyzvali na zaplatenie, vyvolal bitku.

Privolaní policajti previezli Musatova na obvodné oddelenie, kde bol naďalej agresívny a hádzal po nich topánky. Napokon skončil za mrežami. Pre výtržnosti s ním jeho vtedajší klub Avangard Omsk nepredĺžil zmluvu.

„Bolo to jednoduché rozhodnutie. Takto sa športovec nemôže správať,“ vyhlásil prezident Omska Vladimir Šalajev.

Udiera hlavou i lakťom

Dvadsaťdeväťročný útočník hrával tiež v Jaroslavli, Ufe, Atlante Mytišči, Spartaku Moskva, Nižnekamsku či Kazani. Naposledy pôsobil v Podoľsku, kde nazbieral v 42 zápasoch štyri góly a tri asistencie.

Fanúšikovia si ho pamätajú z viacerých tvrdých a často zákerných súbojov. Keď bol hráčom Jaroslavľa, na klzisku Lev Praha najskôr nepríjemne atakoval domáceho brankára Vehanena a pri následnej potýčke udrel hlavou Oystricka.

Na trestnej lavici si s ním ešte dohadoval odvetu. Rozhodcovia ho však napokon poslali predčasne do kabíny.

Inokedy zas lakťom zasiahol protihráča, ktorému roztrhol obočie. Viackrát dostal trest od disciplinárnej komisie KHL. Najčastejšie za napadnutie hlavy a krku.

Do Slovana príde najskôr na skúšku. „Musatova som voľakedy trénoval v Spartaku Moskva. Prichádza s ním sila, agresivita a bojovnosť, ktorá mi v našom prejave niekedy chýbala,“ povedal tréner Slovana Miloš Říha pre TASR.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Po policajtoch hádže topánky, na ľade ničí súperov. Do Slovana mieri ruský bitkár