Elitný ruský plavec neprijme podmienky, ktoré musí splniť pre účasť na OH 2024

Kliment Kolesnikov.
Kliment Kolesnikov. (Autor: TASR/AP)
SITA|11. dec 2023 o 14:54

Nešpecifikoval však, s ktorou podmienkou na zisk štatútu neutrálneho športovca nesúhlasí.

BRATISLAVA. Ruský plavec Kliment Kolesnikov je skeptický voči podmienkam Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v súvislosti so štartom športovcov z Ruska na OH 2024 v Paríži.

Držiteľ dvoch olympijských medailí z Tokia 2021 tak reagoval na rozhodnutie výboru, že umožní štart športovcom z Ruska a Bieloruska pod piatimi kruhmi, no len s neutrálnym statusom. A to Kolesnikov nemieni akceptovať.

"Je dobré, že MOV v zásade pristúpil k tomuto kroku a rozhodol o pripustení Rusov. Ďalšia vec je, že podmienky pre neutrálny štatút zo strany medzinárodnej plaveckej federácie World Aquatics zostávajú rovnaké.

Ak s nimi nesúhlasíte, tak nezískate neutrálny štatút a nekvalifikujete sa na olympijské hry,“ uviedol plavec pre v rozhovore pre Matchtv, upozornil na to web insidethegames.biz.

"Môžem hovoriť len za seba. Sú tu chalani, ktorí sú ochotní akceptovať tieto podmienky od medzinárodných federácií a predviesť sa.

Budem z nich mať radosť, ak pôjdu na olympiádu. Ja však toto nemôžem akceptovať," dodal Kolesnikov.

Nešpecifikoval však, s ktorou podmienkou na zisk štatútu neutrálneho športovca nesúhlasí.

Kliment Kolesnikov pod piatimi kruhmi získal v Japonsku striebro na 100 m znak a bronz na 100 m voľný spôsob. Z MS v krátkom bazéne doteraz nazbieral štyri zlaté medaily.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Elitný ruský plavec neprijme podmienky, ktoré musí splniť pre účasť na OH 2024