Petržalka remizovala so Spartakom Trnava 1:1

Výmena názorov medzi domácim futbalistom Artmedie Jurajom Piroskom (vľavo) a kapitánom Trnavy Petrom Doležajom (vpravo).
Výmena názorov medzi domácim futbalistom Artmedie Jurajom Piroskom (vľavo) a kapitánom Trnavy Petrom Doležajom (vpravo). (Autor: TASR)
SITA|8. okt 2008 o 17:12

V dohrávke 4. kola Corgoň ligy sa body delili.

BRATISLAVA. Corgoň liga ponúkla dohrávané stretnutie 4. kola, v ktorom hostil posledný sloenský majster futbalistov Spartaka Trnava.

Vedenia sa ujali hostia, keď sa Doležaj presadil už v 11. minúte, domáci ale dolázali ešte do polčasu vyrovnať, Po zmene strán už góly neprišli a tak sa zrodila remíza 1:1.

O výsledku sa rozhodlo už v l. polčase

Gólový účet dohrávaného stretnutia 4. kola Corgoň ligy 2008/09, ktoré sa malo pôvodne hrať 9. augusta, otvoril už v 11. min kapitán hostí Doležaj. Proti jeho presnej hlavičke bol brankár Kamenár krátky. Ten sa však vyznamenal v 17. min, keď krížnu tvrdú strelu Klinku vyrazil na rohový kop.

O päť minút neskôr brankár Artmedie obetavo včas vybehol mimo pokutového územia a razantným odkopom do autu zneškodnil šancu Klinku. Na druhej strane Piroskova strela z 18 m pretela ponad bránku Trnavy. Keď Hruška v 34. min po prihrávke Klinku z 12 m vysoko prestrelil, prišiel trest. Sedem minút pred koncom I. polčasu Oravec pohotvou hlavičkou zužitkoval vysoký center Fodreka z pravej strany a upravil na 1:1.

Hneď po zmene strán v 48. min brankár Trnavy Rybánsky včas vybehol a zachránil pred nabiehajúcim Kozákom. O tri minúty neskôr sa hosťujúci Ďuriš ocitol voľný v pokutovom území, no ponúknutej šance sa zľakol.

Po tomto momente Artmedia prebrala iniciatívu, vytrvalo útočila, no jej najväčšou prekážkou pri vsietení ďalšieho gólu bol brankár hostí Rybánsky. V 63. min pohotovú strelu Pirosku s prehľadom chytil a o dve minúty neskôr vyhral aj vzdušný súboj so Salátom a Farkašom.

Lopte do svojej siete nedovolil preniknúť ani v 83. min, keď strelecký pokus domácich vyrazil na roh. Domáci brankár mal najviac práce v 74. mine, keď včas zachránil pred dôrazným Klinkom.

Artmedia Petržalka - Spartak Trnava 1:1 (1:1)

Góly: 38. T. Oravec - 11. Doležaj, ŽK: 38. Piroska (Artmedia), rozhodovali: Šipoš - Sluk, Petríček, 1412 divákov

Artmedia: Kamenár - Velický, Saláta, Pavol Farkaš, Szabó - Guédé - Czinege (87. P. Hašek), J. Kozák ml., Fodrek - Piroska (73. Cleber Nascimento), T. Oravec (57. Zb. Pospěch)

Trnava: Rybánsky - V. Pončák, V. Drobný, Doležaj, Ľ. Hanzel - P. Ďuriš (90.+ Lukáš Došek), Kopúnek, Jelenkovič, M. Hruška - Klinka (77. Procházka), Kožuch (82. Bernáth)

Povedali po zápase

Michal Hipp (tréner Artmedie): "V tomto stretnutí narazili na seba veľmi známi súperi. V minulom ročníku sme spolu hrali päťkrát a vždy to boli ťažké zápasy s jedným spoločným znakom - vyhrali sme. Žiaľ, dnes sa nám to nepodarilo, lebo naša hra bola ťažkopádna najmä v prvom polčase. Keď sa súper po prvej štandardnej situácii ujal vedenia, museli sme jeho náskok doháňať. Ešte šťastie, že sa nám do prestávky podarilo vyrovnať. Potom sme si v kabíne povedali niektoré veci a boli sme v II. polčase lepším mužstvom. Žiaľ, futbal sa nehrá na krásu, herný prejav či percentuálne držanie lopty, ale na góly. Preto sa to napokon skončilo remízou."

Peter Zelenský (asistent trénera Trnavy): "Do Bratislavy sme prišli s cieľom získať nejaké body. Odchádzame napokon s jedným. Odohrali sme veľmi ťažký zápas. Vedeli sme, že Artmedia sa v minulom kole rozstrieľala, dala päť gólov a som presvedčený, že niekdajšia forma sa jej postupne vráti. My sme sa usilovali niečo na ihrisku vymyslieť, no chýbal nám pohyb, taktiež aj kombinácia a prechod do útoku, preto sme nepodali taký výkon, ako by si naši diváci zaslúžili. Nepotešili sme ich, ale aj taký býva futbal. V záverečných fázach stretnutiach nám chýbal pokoj a mnohé sľubné akcie sme nedotiahli do konca. Kombinácia nám viazla predovšetkým v strede pola, preto sa nám nepodarilo dať viac ako jeden gól."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Petržalka remizovala so Spartakom Trnava 1:1