Je drahší ako Magoni. Vlhová konečne predstavila nového trénera

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. máj 2021 o 09:15 (aktualizované 3. máj 2021 o 09:59)

Zmena prišla pred olympijskou sezónou.

BRATISLAVA. Petra Vlhová má nového trénera. Stal sa ním švajčiarsky expert Mauro Pini. Ten v minulosti viedol aj Slovinku Tinu Mazeovú či Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.

Dvadsaťpäťročná lyžiarka to oznámila prostredníctvom svojich sociálnych sietí.

Vlhová vyzdvihla skúsenosti trénera

"Som šťastná, že spoločne so všetkými ľuďmi v mojom tíme môžeme tvrdo pracovať na dosiahnutí všetkých našich cieľov," uviedla Vlhová na sociálnej sieti.

V novej sezóne bude obhajovať veľký krištáľový glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári. Tento úspech dosiahla ešte s talianskym trénerom Liviom Magonim.

"Aj keď dosiahnuť to, čo sme si predsavzali, nebude jednoduché, som presvedčená, že vďaka skúsenostiam a vysokej odbornosti tréningových postupov nášho nového hlavného trénera Maura Piniho ich spoločne dosiahneme nielen kvôli sebe, no najmä pre všetkých fanúšikov, ktorí za nami stoja," doplnila Vlhová.

Zmluva s novým trénerom platí na jednu sezónu, šéf tímu Igor Vlha však nevylučuje dlhodobú spoluprácu.

Drahší ako Magoni

Mauro Pini bol v zozname Vlhovej možných trénerov už pred piatimi rokmi. Napokon si však vtedy jej tím vybral Magoniho.

"Keď sme sa pred piatimi rokmi rozhodli ísť cestou najvyššej kvality a zabezpečiť pre Petru najkvalitnejších trénerov a spolupracovníkov, zvažovali sme aj angažovanie švajčiarskeho odborníka Maura Piniho. V tom čase sme sa predovšetkým z ekonomických dôvodov ešte dohodnúť nedokázali," prezradil Vlhovej otec Igor.

"Som šťastný, že do nášho tímu prichádza vysoko renomovaný tréner. Náš nový hlavný tréner má v športovej oblasti absolútne voľné ruky a my mu vytvoríme ideálne podmienky pre realizáciu jeho tréningových a súťažných predstáv či akékoľvek rozšírenie realizačného tímu," povedal prvý muž Ski Team Vlha.

Nikto z tímu neodchádza

Okrem nového trénera pribudnú do realizačného tímu Vlhovej aj ďalšie mená.

"Veľmi si vážim, že Mauro akceptuje všetkých ľudí v našom tíme, s ktorými sme v predchádzajúcich rokoch dosiahli veľké úspechy," reagoval Boris Vlha, brat slovenskej lyžiarky a zároveň člen jej tímu.

"Po dohode tím predbežne rozšírime o fyzioterapeutku a nového servismana. Veľmi sa teším na spoluprácu a verím, že sa opäť všetci naučíme niečo nové, vďaka čomu budeme môcť byť opäť úspešnejší," doplnil.

Pini sa teší, že môže reprezentovať Slovensko

"Ďakujem Ski Team Vlha za príležitosť byť súčasťou tímu, ktorému sa už podarilo dosiahnuť veľké úspechy. Je pred nami množstvo práce a nových výziev. Som rád, že budem môcť Petre pomôcť dosiahnuť jej ďalšie vysoké ciele," uviedol Pini.

Švajčiar bude Vlhovú pripravovať na olympijskú sezónu. Tá vyvrcholí hrami v Pekingu 2022.

V Soči 2014 získal so Slovinkou Mazeovou zlaté medaily v zjazde i obrovskom slalome.

"Teší ma, že v budúcej sezóne budem môcť na olympijských hrách reprezentovať slovenské farby," dodal Pini.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Je drahší ako Magoni. Vlhová konečne predstavila nového trénera