Mám toho dosť, priznala Vlhová. Na ďalší mesiac radšej ani nechce myslieť

Petra Vlhová po slalome na MS v zjazdovom lyžovaní 2021.
Petra Vlhová po slalome na MS v zjazdovom lyžovaní 2021. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|20. feb 2021 o 18:40

Na Vlhovej vidieť spokojnosť i úľavu.

BRATISLAVA, CORTINA. Keď prišla do cieľa úvodného kola, mala na tvári trpkú grimasu. "Možno to bol len nejaký zostrih, kde som sa zle zatvárila. Všetko bolo v poriadku," uistila Petra Vlhová vo videorozhovore, ktorý poslala slovenským médiám.

V sobotňajšom slalome na majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo získala striebornú medailu, keď nestačila iba na Rakúšanku Katharinu Liensbergerovú.

"Som spokojná. Každý vie, že som chcela viac, získať zlato, ale dnes to bolo ťažké. V prvom rade sa teším, že sa mi podarilo získať medailu," potvrdila.

Bolo na nej vidieť nielen veľkú spokojnosť, ale aj obrovskú úľavu.

"Mám toho dosť, dva týždne som musela byť plne koncentrovaná a dnes bolo aj veľmi teplo, čo je mňa zabijak. Bolo náročné sa koncentrovať a som rada, že sa mi podarilo potvrdiť pozíciu," pokračovala.

Hoci na víťazku stratila rovnú sekundu, nehľadala výhovorky a ocenila výkon svojej súperky.

"Katharina bola veľmi rýchla. Bola lepšia v tom, ako lyžuje, obe kolá šla dobre. Prišla sem s veľkou formou. Taký je šport, budem bojovať ďalej," skonštatovala 25-ročná Liptáčka.

Šampionát, na ktorom získala striebro aj v alpskej kombinácii, hodnotí pozitívne.

"Odchádzam z Cortiny s dvomi medailami, takže ich už mám zo svetových šampionátov dohromady šesť," pripomenula.

Hoci plánuje krátky oddych, už najbližší víkend bude brániť post líderky Svetového pohára. Od piatka do nedele ju čakajú tri rýchlostné disciplíny v talianskom stredisku Val di Fassa - dvakrát pôjde zjazd, raz super-G.

"Nechcem myslieť dopredu, pretože ma čaká naozaj náročný mesiac. Teraz si trochu oddýchnem, potrénujem a presunieme sa do San Pellegrina," dodala Vlhová.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Mám toho dosť, priznala Vlhová. Na ďalší mesiac radšej ani nechce myslieť