Vlhovci si už vybrali, tréneri sa hlásili aj sami. Bolo to náročné, vraví Vlha

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Zdroj: TASR)
Marián Szűcs|28. apr 2021 o 16:56

Dohoda s novým trénerom je takmer hotová.

BRATISLAVA. Petra Vlhová už vie, kto bude jej trénerom v nasledujúcej sezóne. Jej tím finalizuje dohodu s vybraným kandidátom a podpis zmluvy oznámi v najbližších dňoch.

V hre je už iba jedno meno, ale šéf tímu a lyžiarkin otec Igor Vlha ho ešte prezradiť nechce.

„Vyzerá to dobre. Veľmi dobre,“ hovoril Vlha s úsmevom na tvári v stredu po tlačovej konferencii Zväzu slovenského lyžovania.

„Riešime finančné veci, o pár dní vyjde tlačová správa. Je to na veľmi dobrej ceste, vybavili sme to najlepšie, čo sme mohli. Pôjdeme ďalej a dúfam, že budeme naďalej robiť radosť fanúšikom,“ doplnil spokojne.

Vlha: Bolo to veľmi náročné

Vlha naznačil, že rokovania o financiách sa už týkajú skôr detailov.

„Ide o bežné veci, platby, faktúry, prémie. My nie sme futbalisti, že budeme každý mesiac meniť dvoch trénerov. Treba to pripraviť,“ naznačil.

Podľa neho nie je dôvod sa ponáhľať. Zmluvu by mali uzavrieť k 15. máju alebo 1. júnu.

Igor Vlha.
Igor Vlha. (Autor: TASR)

„Časový horizont máme dobrý. Či to bude o týždeň skôr alebo neskôr, nevidím v tom problém. Peťa trénuje, všetko je zabezpečené, všetko funguje,“ vysvetlil.

Vlha priblížil, že záujem viesť jeho dcéru bol značný a tréneri sa hlásili aj sami. „Bolo to veľmi náročné. Nezvyčajná situácia po piatich rokoch. Ale už to máme za sebou,“ uviedol Vlha.

Konečné rozhodnutie spravila celá rodina spoločne. Vlha nechcel komentovať, či to bolo jednoduché alebo náročné rozhodnutie. „Debata bola,“ naznačil len.

Krajina? Poďme ďalej

S novým trénerom sa Vlhovci predbežne dohodli na jednu sezónu s tým, že ak sa spolupráca osvedčí, zmluvu predĺžia.

„Chceme dlhodobú spoluprácu, ale aj ten človek povedal, že sa dohodneme na rok, a potom opcia na ďalšie obdobie,“ priblížil Vlha.

O novom trénerovi nechcel povedať nič bližšie. Ani krajinu, z ktorej pochádza. „Poďme ďalej,“ reagoval na otázku o jeho pôvode.

V hre bol aj slovenský tréner Matej Gemza, ktorý robil asistenta doterajšiemu hlavnému koučovi Liviovi Magonimu. Ponuku odmietol, v tíme naďalej ostáva v pozícii asistenta.

„Bola o tom debata, ale Maťko nechcel. Hovoril, že sa ešte na tú funkciu necíti,“ vravel Vlha.

Budú mať servismana Ledeckej?

V tíme bude aj nový servisman, ani jeho meno však ešte nie je isté. České médiá písali o tom, že Vlhovci chcú servismana Miloša Machytku z tímu Ester Ledeckej.

„K tomu sa nebudem vyjadrovať, lebo je trošku choré, čo píše česká strana. Ponúk je niekoľko, oslovili sme aj materskú firmu Rossignol (výrobca lyží, na ktorých Vlhová jazdí – pozn. red). Servisman nie je problém,“ reagoval Vlha.

Bolo to veľmi náročné. Nezvyčajná situácia po piatich rokoch. Ale už to máme za sebou.


Igor Vlha

To, že k nečakanému odchodu Magoniho a hľadaniu nového trénera došlo pred olympijskou sezónou, nevníma ako problém.

„Petra má tréning nastavený, doobeda lyžuje, poobede má kondičný tréning, všetko je v poriadku,“ povedal Vlha.

„Či bude olympijská medaila alebo nie, Peťa má tri glóbusy, šesť medailí z majstrovstiev sveta. Do ďalšej sezóny pôjde uvoľnená, máme všetko a na tom budeme stavať,“ doplnil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhovci si už vybrali, tréneri sa hlásili aj sami. Bolo to náročné, vraví Vlha