Vlhová sa už nemôže dočkať zimy. Predĺžila zmluvu s Rossignolom

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
SITA|28. jún 2021 o 16:15 (aktualizované 28. jún 2021 o 16:16)

Chýba už len olympijská medaila, vraví.

BRATISLAVA. Slovenka Petra Vlhová a Rakúšanka Katharina Liensbergerová predĺžili zmluvy s dodávateľom lyží a lyžiarskeho materiálu Rossignol do roku 2024.

Dve členky absolútnej zjazdárskej špičky dosiahli najväčšie úspechy s touto francúzskou značkou, a tak jej zostanú verné ďalšie tri roky.

Informoval o tom už pred pár dňami športový portál Neveitalia.it.

Vlhová: Som veľmi rada

Vlhová v minulej sezóne získala veľký krištáľový glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári a pridala aj dve strieborné medaily z majstrovstiev sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo. Získala ich v slalome a alpskej kombinácii.

Ambiciózna Liptáčka vo Svetovom pohári 2020/2021 celkovo šesťkrát zvíťazila a pridala aj dve druhé a dve tretie miesta.

Napriek tomu sa po sezóne po piatich rokoch pracovne rozišla s talianskym trénerom Liviom Magonim a nahradila ho Švajčiarom Maurom Pinim.

"S Rossignolom som v spojení odmalička. Samozrejme, že som veľmi rada, že naše cesty budú naďalej spoločné. S touto značkou som dosiahla všetky svoje úspechy, chýba už len olympijská medaila. Už sa nemôžem dočkať ďalšej zimy," uviedla Petra Vlhová podľa talianskeho zdroja.

Liensbergerová: Objavujem nové výzvy

Liensbergerová má za sebou najlepšiu sezónu v kariére, ktorú vyšperkovala dvoma zlatými medailami na majstrovstvách sveta a zakončila ziskom malého krištáľového glóbusu v hodnotení slalomu vo Svetovom pohári.

Na rozdiel od 26-ročnej Vlhovej, 24-ročná rodáčka z Feldkirchu bude okrem servisu Rossignolu naďalej používať topánky značky Lange.

"Vďaka Rossignolu som dokázala, že môžem byť jednou z najlepších lyžiarok na svete. Som na to hrdá. Vo svojej kariére postupujem krok za krokom a každý rok objavujem nové výzvy. V budúcej sezóne bude tou najväčšou zimná olympiáda v Pekingu," vyhlásila Liensbergerová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová sa už nemôže dočkať zimy. Predĺžila zmluvu s Rossignolom