Vlhová si verila na prvenstvo. Bola som si istá, že dám do toho všetko a zvíťazím, uviedla

Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Mont-Tremblant 2023.
Petra Vlhová počas obrovského slalomu v Mont-Tremblant 2023. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
Nikola Baďová|3. dec 2023 o 06:00

Po prvom kole figurovala na štvrtej priečke.

BRATISLAVA. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová mala pred pretekmi obrovského slalomu v Mont-Tremblant najvyššie ciele. Bola však opatrná, pretože uplynulé dni nemala dobrý pocit na lyžiach. 

Posledné preteky v Killingtone jej nevyšli podľa predstáv, keď v obráku obsadila až desiate miesto. 

„Najmä z pohľadu sobotňajších pretekov nie sme príliš šťastní. Určite to nebol výkon na najvyššej úrovni, očakávali sme, že to bude z našej strany lepšie.

Petra Vlhová v Mont-Tremblant 2023

Nedeľa, 3. december 2023:

Obrovský slalom: 1. kolo o 17:00, 2. kolo o 20:15

/preteky vysielajú stanice JOJ Šport, ČT Sport, Eurosport 1 a ORF 1/

Akoby sme nedokázali nájsť správne spojenie so svahom a so špeciálnymi podmienkami, ktoré panovali v stredisku,“ komentoval tréner Mauro Pini vystúpenie v obrovskom slalome. 

Čas na pochopenie

Druhé miesto v kanadskom stredisku ju veľmi potešilo. 

„Úprimne, nečakala som, že budem na pódiu. Po posledných pretekoch som stratila dobrý pocit na lyžiach. Bola som zvedavá, ako na tom budem,“ povedala pre stránku Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS). 

Na zjazdovke Flying Mile (Lietajúca Míľa) šla prvýkrát. Poznali ju iba kanadské lyžiarky. Na pretekárky čakalo niekoľko náročných situácii s množstvo terénnych vĺn. 

„Prvé kolo som šla opatrnejšie. Nepoznala som zjazdovku. Boli tam rôzne terénne vlny a bolo náročnejšie zjazdovku pochopiť. Uvedomila som si, že tieto podmienky mi sedia. Aj sneh bol mäkší a pripomínal jarný typ. Vedela som, že môžem ísť rýchlejšie a moje sebavedomie stúplo. Musela som však viac zatlačiť v každej bráne.“

Chcela vyhrať

Po prvom kole strácala na tretiu priečku iba päť stotín sekundy. Vlhová predviedla druhú najrýchlejšiu jazdu a zo štvrtého miesta sa vyšvihla o dve priečky. 

„Pred druhým kolom som si vravela, že idem vyhrať. Bola som si istá, že dám do toho všetko a podarí sa mi zvíťaziť. Bolo to tesné, ale s druhým miestom som nakoniec spokojná. Som šťastná, ale vždy chcem vyhrávať,“ pousmiala sa. 

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole obrovského slalomu v Mont-Tremblant 2023

V stredisku sú na programe ešte jedny preteky obrovského slalomu. „Teším sa na to,“ pokračovala v dobrej nálade Vlhová. 

Elitné lyžiarky už vedia, čo od neznámej zjazdovky môžu očakávať. 

„Cítim sa sebavedomejšia. Mala som dve výborne jazdy a som schopná tento kopec zvládnuť. Teraz môžem dať viac do oblúkov a akoby sa viac vznášať. 

Do ďalších pretekov si chcem zobrať mentalitu z druhého kola, pretože v prvom kole som bola viac akoby utiahnutá,“ potvrdila Mikaela Shiffrinová, ktorá obsadila tretiu priečku. 

Preteky vyhrala Federica Brignoneová. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová si verila na prvenstvo. Bola som si istá, že dám do toho všetko a zvíťazím, uviedla