Vlhová si výrazne polepšila. Skvelé druhé kolo, vraví bývalá lyžiarka

Petra Vlhová v cieli druhého kola obrovského slalomu v Lienzi 2023.
Petra Vlhová v cieli druhého kola obrovského slalomu v Lienzi 2023. (Autor: TASR)
Sportnet|28. dec 2023 o 14:15

Z víťazstva sa teší Mikaela Shiffrinová.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Lienz

Ženy - obrovský slalom:

1.

Mikaela Shiffrinová

USA

2:05,98 min

2.

Federica Brignoneová

Taliansko

+ 0,38 s

3.

Sara Hectorová

Švédsko

+ 0,45 s

4.

Valérie Grenierová

Kanada

+ 0,63 s

5.

Julia Scheibová

Rakúsko

+ 0,80 s

6.

Lara Gutová-Behramiová

Švajčiarsko

+ 1,21 s

7.

Petra Vlhová

Slovensko

+ 1,30 s

LIENZ. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová si napravila reputáciu po nevydarenom prvom kole obrovského slalomu v rakúskom Lienzi.

V tom druhom predviedla veľmi dobrý výkon, vďaka ktorému sa z 18. miesta posunula až na siedme. Do Svetového pohára tak získala 36 bodov.

"Wow, skvelé druhé kolo. Zaujímalo by ma, či nezmenila lyže po prvom kole, pretože vtedy nevedela nájsť priľnavosť tak, ako teraz," komentovala bývalá britská lyžiarka Emma Carricková-Andersonová. 

Druhé kolo v porovnaní s tým prvým oveľa lepšie zvládla aj Talianka Federica Brignoneová, ktorá z deleného piateho miesta poskočila na pódium.

Dokonca bojovala aj o víťazstvo, ale to si napokon s náskokom 38 stotín ustrážila Mikaela Shiffrinová. Pre Američanku je to triumf s poradovým číslom 92.

Vlhová po pretekoch priznala, že má zmiešané pocity.

"Teším sa, že som sa v druhom kole dokázala posunúť. V tom prvom mi nesadli podmienky. Cítila som sa, ako keby som nemala nabrúsené lyže, nevedela som nič urobiť, ani oblúk," povedala Vlhová pre RTVS.

VIDEO: Petra Vlhová a jej jazda v 2. kole obrovského slalomu v Lienzi

Slovenka po dojazde poskytla aj rozhovor nemeckej televízii ARD. Na otázku, či je spokojná, si Liptáčka najskôr hlasno povzdychla.

"S druhým kolom áno. Pódium je pre mňa dnes ďaleko, ale môžem sa hnevať iba na seba. Prvé kolo bolo pre mňa náročné, nedokázala som v ňom lyžovať a nabrala som značnú stratu. V druhom kole som snažila spraviť maximum, ale dnes to nebol môj najlepší deň," vravela Vlhová.

"Nie som spokojný, úplne sme stratili prvé kolo. Súboj o víťazstvo bol stratený už v úvode. Druhé kolo bolo dobré, Petra v ňom zabojovala. 

Bola blízko k tomu, aby zajazdila najrýchlejšie kolo. No ak chcete vyhrať, musíte mať dve dobré kolá," uviedol tréner Mauro Pini pre RTVS.

Jej hlavná rivalka Mikaela Shiffrinová dokázala ako druhá v histórii podujatí v Lienzi zaznamenať druhú výhru v obrovskom slalome. Pred 28-ročnou Američankou sa to podarilo iba domácej lyžiarke Anne Fenningerovej.

"Bola to pre mňa náročná výzva. V prvom kole som sa cítila výborne a väčšina mojich súperiek zle. V druhom kole to bolo naopak.

Snažila som sa ísť dravo, ale zároveň som dávala pozor, aby som nevypadla. Verím, že pred slalomom bude mrznúť a podložka bude dobrá," vravela pre ORF.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová si výrazne polepšila. Skvelé druhé kolo, vraví bývalá lyžiarka