Sagan má za sebou debut v tíme TotalEnergies, výsledkom neoslnil

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - JOZEF JAKUBČO)
Sportnet|18. feb 2022 o 16:16 (aktualizované 18. feb 2022 o 17:26)

O víťazstvo bojoval jeho tímový kolega.

Tour des Alpes Maritimes 2022

1. etapa ( Saint-Raphael - La Seyne-sur-Mer, 176,3 km):

1.

Caleb Ewan

Austrália

Lotto Soudal

4:14:52 h

2.

Anthony Turgis

Francúzsko

TotalEnergies

+ 0 s

3.

Nacer Bouhanni

Francúzsko

Arkéa Samsic

+ 0 s

4.

Andrea Vendrame

Taliansko

AG2R Citroen Team

+ 0 s

5.

Alex Kirsch

Luxembursko

Trek - Segafredo

+ 0 s

6.

Kevin Geniets

Luxembursko

Groupama - FDJ

+ 0 s

102.

Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+ 5:13 min

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan má za sebou nielen tohtosezónny debut, ale aj súťažnú premiéru v tíme TotalEnergies.

Na francúzskych pretekoch Tour des Alpes Maritimes et du Var mu profil prvej etapy mohol sedieť, ale napokon o prvé víťazstvo v novom tíme nebojoval.

Približne 17 kilometrov pred cieľom v meste La Seyne-sur-Mer stratil kontakt s hlavnou skupinou a nabral výraznú stratu. V cieli klasifikovali Petra Sagana na 102. mieste (+ 5:13 min, pozn.) spoločne s ďalšími troma cyklistami.

V závere predviedol vynikajúcu spoluprácu belgický tím Lotto Soudal, pripravil komfortnú pozíciu pre Caleba Ewana a Austrálčan ukázal svoju rýchlosť.

Sagana v závere zastúpil jeho tímový kolega Anthony Turgis, ktorý obsadil druhú priečku. Poradie v elitnej trojke doplnil Nacer Bouhanni.

"Vedeli sme, že to dnes bude ťažké, ale cítil som sa dobre. Tím odviedol dobrú prácu a celý deň kontroloval etapu. V posledných pätnástich kilometroch sme si viedli veľmi dobre. Záverečné stúpanie sme začali v dobrej pozícii a na špici nám zostalo päť jazdcov. Lepšiu tímovú pomoc som si ani nemohol priať.

V tejto sezóne sa zatiaľ cítim dobre. Dnes som ukázal, že som sa zlepšil v kopcoch. So svojou formou som veľmi spokojný. S ohľadom na Miláno - San Remo to bol dobrý test. Pre celkové poradie tu máme Tima Wellensa a pomôžeme mu, ako to len bude možné," cituje Ewana web cycling-info.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan má za sebou debut v tíme TotalEnergies, výsledkom neoslnil