Sagan opäť zaostal za najlepšími, Quintana vyhral etapu aj celé preteky

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: Reuters)
Sportnet|20. feb 2022 o 18:10

Slovenský cyklista stratil viac ako 11 minút.

Tour des Alpes Maritimes 2022

3. etapa (Villefranche-sur-Mer - Blausasc, 112,6 km):

1.

Nairo Quintana

Kolumbia

Arkéa Samsic

2:55:17 h.

2.

Guillaume Martin

Francúzsko

Cofidis

+ 1:22 min

3.

Thibaut Pinot

Francúzsko

Groupama-FDJ

+ 1:30 min

4.

Alexis Vuillermoz

Francúzsko

TotalEnergies

+ 1:30 min

5.

Tim Wellens

Belgicko

Lotto Soudal

+ 1:30 min

6.

Michael Storer

Austrália

Groupama-FDJ

+ 1:37 min

58.

Peter Sagan

Slovensko

TotalEnergies

+ 11:25 min

BRATISLAVA. Slovenský cyklista Peter Sagan má za sebou tretiu a poslednú etapu na francúzskom podujatí Tour des Alpes Maritimes.

V kopcovitej etape opäť výrazne stratil na najlepších. Finišoval na 58. mieste so stratou 11:25 min. na víťazného Kolumbijčana Naira Quintanu z tímu Arkéa Samsic.

Už od začiatku boli preteky plné útokov. Približne v polovici etapy sa vyformovala trinásťčlenná skupina, ktorá sa odtrhla od pelotónu. Pred stúpaním na Col de Saint Roch sa už v pelotóne Peter Sagan nenachádzal.

Quintana sa v stúpaní nebál útočiť a snažil sa vypracovať si náskok pred lídrom pretekov a víťazom druhej etapy Timom Wellensom. Tím Lotto Soudal na to nereagoval a snažil sa ísť svoje pravidelné tempo.

Wellensovi však ešte pred vrcholom došli pomocníci a musel ťahať sám. Quintana sa v zjazde zbavil Thibauta Pinota a približne 20 kilometrov pred cieľom mal na Wellensa komfortný polminútový náskok.

Ten následne ešte zvýšil a okrem víťazstva v etape sa stal celkovým víťazom pretekov, vyhral aj bodovaciu súťaž a tiež súťaž o najlepšieho vrchára. Sagan, ktorý nemal ambície v celkovom poradí, na neho stratil viac ako 36 minút.

"Prvé preteky v sezóne a v nových farbách TotalEnergies mám za sebou. Rád by som zablahoželal celému tímu a organizátorom k ich práci počas týchto troch etáp. Belgicko, prichádzame," uviedol Sagan na sociálnych sieťach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan opäť zaostal za najlepšími, Quintana vyhral etapu aj celé preteky