28.06.2021 13:20
3. Etapa
Lorient > Pontivy
182.9km
sport-ground-additional-data
rovinatý
Tim Merlier
Alpecin-Fenix

Sagan má hlbokú odreninu na boku. Dokázal som vstať a dôjsť do cieľa, vravel

Peter Sagan a Caleb Ewan spadli tesne pred cieľom 3. etapy na Tour de France 2021.
Peter Sagan a Caleb Ewan spadli tesne pred cieľom 3. etapy na Tour de France 2021. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|28. jún 2021 o 21:45

Nebude to pre neho jednoduché, povedal tímový lekár.

PONTIVY. Slovenský cyklista Peter Sagan môže po páde v pondelkovej 3. etape pokračovať na Tour de France.

Tím Bora-Hansgrohe na twitteri informoval, že trojnásobný majster sveta má hematóm a hlbokú odreninu na boku, ale mal by byť pripravený na utorňajšiu etapu.

Austrálčan Caleb Ewan, ktorý bol v kolízii so Saganom, po páde na podujatí skončil.

Slovák mal šancu zabojovať o umiestnenie na pódiu, zo siedmej priečky sa v napínavom záverečnom špurte predral na priebežnú tretiu pozíciu.

Po smoliarskej kolízii s topfavoritom etapy Ewanom, ktorý zavadil o zadné koleso víťazného Tima Merliera a stiahol so sebou aj Sagana, spadli obaja jazdci tesne pred cieľovou páskou na zem a niekoľko metrov sa šúchali po asfalte.

Sagan: Takéto rozuzlenie som si neželal

"Očakávali sme nervóznu etapu, ale po rýchlostnej prémii sa stala úplne hektickou. Cítil som sa dobre, v závere som sa dostal do výhodnej situácie a chystal som sa na súboj o víťazstvo," povedal Sagan na oficiálnej stránke Bora-Hansgrohe.

"Nanešťastie, zrazil som sa s Calebom Ewanom. Dokázal som vstať, nasadnúť na bicykel a dôjsť do cieľa, no takéto rozuzlenie som si, samozrejme, neželal," dodal Sagan.

"Peter bol v záverečných 300 metrov vo výbornej pozícii. Žiaľ, spadol s Ewanom a skončil na zemi, hoci mal bojovať o víťazstvo," dodal športový riaditeľ tímu Ján Valach.

Horšie dopadol Austrálčan, ktorý si zlomil pravú kľúčnu kosť. "Máme nepríjemnú novinku, Caleb musel odstúpiť z pretekov," napísal jeho tím Lotto Soudal na twitteri.

Edler: Sagan má veľkú ranu na boku

Tímový lekár Bora-Hansgrohe Christopher Edler pre RTVS opísal zranenia slovenského cyklistu.

"Po páde v poslednej zákrute sa Peter dlhú dobru šmýkal po betóne. V dôsledku toho má veľkú ranu na boku pri bedrovej kosti, ktorá krváca. Hematómy má okrem toho na lakti a na kolene. Všade je trochu doudieraný," priblížil Edler.

Napriek komplikáciám by však mal Sagan pokračovať.

"Uvidíme, ako sa to vyvinie cez noc. Ja som optimista. Každopádne, aj keď odštartuje, s takými veľkými ranami a hematómami to pre neho nebude jednoduché," dodal.

Roglič: Mám len odreniny po celom tele

Etapu poznačili viaceré pády, ktorým sa nevyhli ašpiranti na boj o celkové prvenstvo Geraint Thomas (Ineos Grenadiers) a Primož Roglič (Jumbo-Visma) či ďalší špurtér Arnaud Démare (Groupama-FDJ).

"Našťastie je všetko v poriadku, neutrpel som žiadnu zlomeninu, mám len odreniny po celom tele. Nebol to pre nás najlepší deň, ale ideme ďalej," citovala Rogliča agentúra DPA.

"Dnes už nechcem, aby sa môj syn stal profesionálnym cyklistom. Moja manželka ho nechce ani vidieť na bicykli. Už roky hovoríme o bezpečnosti a stále sme nenašli riešenia. Toto už nie je cyklistika, raz na to niekto doplatí životom," zúril športový riaditeľ Démareovho tímu Marc Madiot.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2021»Sagan má hlbokú odreninu na boku. Dokázal som vstať a dôjsť do cieľa, vravel