Sagan už podstúpil operáciu srdca. Je presvedčený, že sa čoskoro vráti

Slovenský cyklista Peter Sagan.
Slovenský cyklista Peter Sagan. (Autor: Matej Červenka)
Miroslav Kováčik|21. mar 2024 o 22:00

Peter Sagan prezradil, kedy by sa mohol vrátiť k tréningu.

BRATISLAVA. Svetový pohár v horskej cyklistike sa v disciplíne cross country začína už o tri týždne v brazílskej Mairipore, neďaleko Sao Paula.

Pôvodne mal Peter Sagan vo svojom programe aj podujatia tejto najvyššej úrovne, no momentálne je otázne, či bude v Brazílii súťažiť.

V posledných týždňoch má totiž problémy so srdcovým tepom. Ten vykazoval príliš vysoké hodnoty už koncom februára, keď musel byť hospitalizovaný.

Po tom, čo mu pod kožu voperovali senzor na monitorovanie tepu sa zdalo, že sa jeho stav zlepšil, no pred pár dňami musel vynechať preteky v Marseille.

Trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike na sociálnych sieťach informoval, že je potrebná operácia a že o svojom stave bude informovať. Na fanúšikov nezabudol a vo štvrtok im priniesol pozitívne správy.

"Ahojte, priatelia. V prvom rade sa vám chcem všetkým veľmi pekne poďakovať za vaše úžasné povzbudzujúce správy, ktoré pre mňa veľa znamenajú. 

Chcel by som vám poskytnúť krátku aktualizáciu môjho zdravotného stavu. Po rýchlej zastávke v boxoch, ktorú moje srdce potrebovalo, sa cítim veľmi dobre," napísal žilinský rodák na instagrame.

V lekárskej správe sa uvádza, že v sobotu 16. marca, teda deň pred pretekmi v Marseille, zaznamenal senzor supraventrikulárnu tachykardiu. Ide o stav, ktorý charakterizuje práve zrýchlená činnosť srdca.

Dňa 20. marca vykonal v univerzitnej nemocnici v Ancone profesor Antonio Dello Russo za prítomnosti doktora Roberta Corsettiho transkatétrovú abláciu.

V ďalších dňoch budú Sagana čakať ešte kontrolné vyšetrenia, no sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France verí v skorý návrat.

"Som presvedčený, že po pätnástich dňoch odpočinku sa vrátim na bicykel a budem môcť trénovať," napísal 33-ročný Peter Sagan.

V priebehu tohto týždňa sa mal predstaviť na dvoch jednodňových pretekoch v rámci cestnej cyklistiky v Slovinsku, ale na svoju premiéru vo farbách tímu Pierre Baquette si musí ešte počkať.

Jeho ďalší súťažný program sa bude odvíjať od jeho zdravotného stavu. V máji by mal na ceste absolvovať etapové preteky Okolo Maďarska a nevylúčil ani možnosť predstaviť sa koncom júna na Okolo Slovenska

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan už podstúpil operáciu srdca. Je presvedčený, že sa čoskoro vráti