Opitý Sagan v Monaku napadol policajta. Je mi to ľúto, napísal

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SITA - Martin Medňanský)
Sportnet|22. nov 2021 o 10:20

Bola to škaredá skúsenosť, uviedol Sagan.

BRATISLAVA. Peter Sagan v apríli počas dopravnej kontroly napadol policajta v Monaku. Za tento incident dostal pokutu päťtisíc eur. Informáciu priniesol regionálny francúzsky denník Nice Matin

Policajti zastavili auto s bratmi Saganovcami 25. apríla krátko po polnoci, keďže v krajine vtedy platil zákaz vychádzania. 

Auto šoféroval starší z bratov Juraj. Polícia vyzvala Saganovcov, aby vystúpili z auta. Peter vtedy prepadol panike. Z auta odmietol vystúpiť a napadol policajta. Podľa článku sa „bránil ako bláznivý“.

Neskôr svoje konanie vysvetľoval tým, že mal obavy, že by ho chceli očkovať proti covidu-19 proti jeho vôli. Francúzsky denník píše, že podľa policajnej správy bol úspešný cyklista pod vplyvom alkoholu. 

Trojnásobný majster sveta prekonal covid tento rok vo februári.

Podľa odporúčaní lekárov sa takto krátko po prekonaní ochorenia neodporúča očkovanie. Najskôr až šesť mesiacov po prekonaní ochorenia.

Slovenského cyklistu policajti zadržali. Z incidentu si vraj nič nepamätal. Za svoje konanie sa ospravedlnil. Policajt utrpel zranenia pravej ruky.

Sagan musel zaplatiť pokutu 5100 eur. Sto za porušenie lockdownu a 5000 eur za napadnutie policajta. O pár mesiacov neskôr sa prostredníctvom statusu na sociálnych sieťach opätovne ospravedlnil za svoje správanie.

"Pokiaľ ide o správy, ktoré sa dnes objavili v súvislosti s nocou 25. apríla, chcem využiť túto príležitosť a vyjadriť sa najúprimnejšie ospravedlnenie.

Bola to škaredá skúsenosť, ktorá ma prinútila hlboko rozmýšľať a čerpať cenné lekcie. Je mi naozaj ľúto tohto incidentu, ktorý sa už nebude opakovať," napísal.

Sagan ukončil v tomto roku pôsobenie v tíme Bora-Hansgrohe. Od budúcej sezóny bude jazdiť v prokontinentálnom francúzskom tíme TotalEnergies.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Opitý Sagan v Monaku napadol policajta. Je mi to ľúto, napísal