Sagana čakajú dve úlohy: Udržať si biely dres a Majku obliecť do žltého

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: SITA/AP)
Juraj Buch|4. aug 2017 o 10:00

Posledná etapa cyklistických pretekov Okolo Poľska 2017 ponúkne drámu.

BRATISLAVA. Záverečná siedma etapa cyklistických pretekov Okolo Poľska 2017 bude z pohľadu Petra Sagana a jeho tím Bora-Hansgrohe najdôležitejšia.

Tím plánoval odísť z poľskej strany Tatier so žltým dresom pre celkového víťaza a bielym pre víťaza bodovacej súťaže.

Sagan v službách Majku

Biely dres má majiteľa takmer istého. Víťaz etapy síce získa až dvadsať bodov, ale neočakáva sa, že by Holanďan Danny van Poppel z tímu Sky dokázal v členitom teréne zmazať dvanásťbodový náskok Petra Sagana.

Všetká pozornosť v stajni Bora-Hansgrohe preto smeruje na Rafala Majku.

"Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme vyhrali," znel odkaz Petra Sagana po štvrtkovej šiestej etape, v ktorej neudržal tempo s vrchármi a žlté tričko musel odovzdať Belgičanovi Dylanovi Teunsovi z BMC.

Rafal Majka
Rafal Majka (Autor: SITA/AP)

Otvorený súboj o prvenstvo

Práve jeho má poraziť Rafal Majka. Poľský vrchársky špecialista stráca na lídra iba šesť sekúnd a má reálnu šancu ovládnuť preteky na domácej pôde s asistenciou tímových kolegov a tisícov fanúšikov.

Žltý dres na Okolo Poľska získal Majka aj pred tromi rokmi.

Očakáva sa strhujúci boj o žltý dres, pretože medzi prvým a šiestym jazdcom je rozdiel iba devätnásť sekúnd, pričom každý pretekár je z iného tímu.

Do celkového poradia okrem Teunsa a Majku môžu prehovoriť Holanďan Wilco Kelderman z Team Sunweb, jeho priebežne štvrtý krajan Wout Poels (Sky), Domenico Pozzovivo z Talianska (Ag2r) či Brit Adam Yates (Orica).

Vrchol pretekov Okolo Poľska sa odohrá na 61 kilometrov dlhom okruhu v okolí Tatranskej Bukoviny v blízkosti slovenských hraníc.

Profil 7. etapy Okolo Poľska 2017.
Profil 7. etapy Okolo Poľska 2017. (Autor: .tourdepologne.pl)

Pravdepodobné rozuzlenie prinesie niektorý z troch kopcov. Sierockie preverí jazdcov priemerným päťpercentným stúpaním na sedemkilometrovom úseku, miestami so sklonom až 11 percent.

Sciana Bukowina (5,5 kilometra s priemerným sklonom 5,6 percenta) má obávaný až trinásťpercentný úsek. Na záver čaká cyklistov stúpanie na Tatranskú Bukovinu (5 km; 4,5 percenta).

Etapa sa začína o 15:30, do cieľa by mali jazdci doraziť okolo 19:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagana čakajú dve úlohy: Udržať si biely dres a Majku obliecť do žltého