Pätnásťročnú kariéru "letca" Primeaua ukončil otras mozgu

TASR|14. sep 2006 o 20:03

Voorhees 14. septembra (TASR) - Center tímu zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers Keith Primeau ukončil svoju 15-ročnú aktívnu kariéru pre pretrvávajúce ...

Voorhees 14. septembra (TASR) - Center tímu zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers Keith Primeau ukončil svoju 15-ročnú aktívnu kariéru pre pretrvávajúce zdravotné problémy spôsobené otrasom mozgu. Tridsaťštyriročný hráč hral sa zranil 25. októbra minulého roka, potom ešte odohral dva zápasy, no zvyšok sezóny vynechal.

"Je mi ľúto, že sa mi nepodarilo prekonať tieto zdravotné problémy a že sa to ťahalo tak dlho. Snažil som sa zo všetkých síl, v hlave som mal návrat pred preplneným 20-tisícovým hľadiskom," vyhlásil Primeau. "Stále mám pocit, ako by to bola moja chyba. Toto rozhodnutie mi však umožní žiť normálny život," dodal.

Primeau mal s "letcami" ešte dva roky platný kontrakt, podľa ktorého mal zarobiť šesť miliónov eur. So zraneniami mal problémy aj v minulosti, v sezóne 2003-04 vynechal 21 zápasov. Ešte pred tohtoročnou playoff sa chystal na návrat, no žiadny veľký comeback sa nakoniec nekonal. "Séria otrasov mozgu stále pokračuje a ich intenzita narastá," uviedol Primeau.

Center sa do sveta profesionálnej ligy dostal v roku 1990, keď si ho prvom kole draftu vybral Detroit Red Wings. V jeho drese strávil šesť sezón, na ďalšie tri sa presťahoval do Hartfordu, neskôr Caroliny. V roku 2000 sa s "hurikánmi" nedohodol na podobe novej zmluvy a nabral smer Philadelphia, kde sa stal jednou z najväčších hviezd a vodcovských osobností tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov