Pacquiaov tréner obvinil tábor Mayweathera z nekalých praktík

Súboj medzi Floydom Mayweatherom (vľavo) a Mannym Pacquiaom by mal byť najlukratívnejším boxerským zápasom všetkých čias.
Súboj medzi Floydom Mayweatherom (vľavo) a Mannym Pacquiaom by mal byť najlukratívnejším boxerským zápasom všetkých čias. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. mar 2015 o 08:00

Hľadali sme sparingových partnerov s podobným štýlom, ako má Mayweather. Oni im však ponúkajú viac peňazí, aby neprišli, tvrdí tréner Freddie Roach.

LOS ANGELES. Nikto nemohol očakávať, že obdobie pred dlhoočakávaným boxerským súbojom medzi Floydom Mayweatherom a Mannym Pacquiaom sa zaobíde bez slovných prestreliek medzi oboma tábormi.

Ako prvý sa ozval tréner 36-ročného filipínskeho pästiara Freddie Roach. Kemp o dva roky staršieho Američana obvinil z nekalých praktík.

"Hľadali sme sparingových partnerov s podobným štýlom, ako má Mayweather. Oni im však ponúkajú viac peňazí, aby neprišli. Ale netrápi ma to, aj tak sme našli štyroch. Sú ako jeho dvojníci," vyhlásil v rozhovore s ABS-CBN.

Najlepšie údery Floyda Mayweathera.

Bude potrebovať dokonalý výkon

Pre 55-ročného amerického dnes už legendárneho boxerského kouča je duel 2. mája najväčšou výzvou v kariére.

"Náš súper ešte v ringu neprehral. Je veľmi dobrý boxer. Určite najtalentovanejší, na akého sme narazili," popisuje súpera Roach.

"Je veľmi inteligentný bojovník, preto z našej strany bude na úspech potrebný dokonalý výkon. Ide o dosiaľ moju najväčšiu výzvu."

Manny Pacquiao nie je jediným zverencom Freddieho Roacha. Pod sebou má okrem iných aj aktuálneho lineálneho šampióna strednej hmotnostnej kategórie Miguela Cotta.

Tridsaťštyriročný Portoričan podpísal kontrakt so zastupiteľskou spoločnosťou Roc Nation Sports.

Cotta by postavil proti Golovkinovi

"Neviem sa dočkať, kedy zoženieme Cottovi protivníka. Už dlho neboxoval, čo ma mrzí, pretože v súčasnosti patrí medzi najlepších pästiarov sveta," hovoril Roach.

Cotta by neváhal postaviť v ringu ani proti Gennadijovi Golovkinovi. Tridsaťdvaročný Kazach decimuje v strednej váhe jedného súpera za druhým.

Najlepšie údery Mannyho Pacquiaa.

"Som stopercentne presvedčený, že Cotto by Golovkina zdolal. Ja však nie som súčasťou rokovaní," prezradil tréner.

"Na Golovkinove posledné vystúpenie sa prišlo pozrieť asi 900 divákov, nebola to príliš zaujímavá šou. Je dobrý, no nie perfektný. Nikto nie je perfektný. Rád by som proti nemu videl Cotta," dopovedal.

Súboj medzi Pacquiaom a Mayweatherom sa uskutoční 2. mája v komplexe MGM Grand v Las Vegas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Pacquiaov tréner obvinil tábor Mayweathera z nekalých praktík