Pacquiao zdolal Bradleyho na body a stal sa šampiónom WBO

Manny Pacquiao dvíha nad hlavu ruky po ďalšom víťazstve.
Manny Pacquiao dvíha nad hlavu ruky po ďalšom víťazstve. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. apr 2016 o 08:24

V zápase poslal súpera dvakrát k zemi, ale knokaut mu neuštedril. Manny Pacquiao napokon zdolal Timothyho Bradleyho po jednomyseľnom verdikte rozhodcov a vybojoval svoj 66. triumf v kariére.

LAS VEGAS. Filipínsky boxer Manny Pacquiao sa stal šampiónom organizácie WBO vo welterovej váhe. V sobotňajšom ostro sledovanom súboji v Las Vegas si tridsaťsedemročný veterán poradil s Američanom Thimothyom Bradleym.

Uspel na body po jednomyseľnom verdikte rozhodcov.

Pacquiao poslal svojho súpera počas dvanásťkolového súboja dvakrát k zemi. Knokaut mu síce uštedriť nedokázal, ale v ringu mal jasnú prevahu a všetci traja rozhodcovia sa známkami priklonili na jeho stranu (116:110).

Pre populárneho Filipínčana to bolo 66. víťazstvo v profiringu. A nie je vylúčené, že bolo jeho posledné. "Ďakujem všetkým fanúšikom boxu. Nesmierne si vážim vašu priazeň," vyhlásil Pacquiao po súboji.

"V každom kole som sa snažil byť aktívny a dostať Bradleyho na zem, no bolo ťažké sa k nemu dostať. Prvú polovicu zápasu dobre vykrýval moje výpady, až v ďalšom priebehu som sa mu dokázal dostať 'pod kožu'," dodal.

Zostrih zo zápasu medzi Mannym Pacquiaom a Timothym Bradleym.

Už pred zápasom sa objavili špekulácie o konci jeho boxerskej kariéry. Filipínčan sa k tejto téme bezprostredne po zápase nevyjadril, hoci naďalej plánuje pokračovať v politickej kariére.

"V tomto momente končím. Pôjdem domov a budem o tom rozmýšľať, ale chcem byť so svojou rodinou. Chcem slúžiť ľuďom," povedal.

Deviateho mája sa bude uchádzať o priazeň voličov vo voľbách do Senátu. Aktuálne je v dolnej komore parlamentu ako kongresman, o pár rokov by sa chcel stať prezidentom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Pacquiao zdolal Bradleyho na body a stal sa šampiónom WBO