Športovec roka 2023: Danka Barteková triumfovala pred Vlhovou

Športovec roka 2023.
Športovec roka 2023. (Autor: olympic.sk)
Sportnet|5. feb 2024 o 19:00

Sledovali ste s nami ONLINE prenos z vyhlásenia výsledkov ankety Športovec roka 2023.

BRATISLAVA. O triumf v ankete Športovec roka 2023 zabojovalo päť žien a päť mužov.

Medzi nominovanými boli: Strelkyňa Danka Barteková, atlétka Viktória Forster, futbalista Dávid Hancko, strelec Marián Kovačócy, futbalista Stanislav Lobotka, hokejistka Nela Lopušanová, vodná slalomárka Eliška Mintálová, plochodrážnik Martin Vaculík, zjazdová lyžiarka a víťazka posledných štyroch ročníkov ankety Petra Vlhová a atlét Ján Volko.

Anketu po prvýkrát v kariére ovládla Danka Barteková, druhá skončila Petra Vlhová a na treťom mieste sa obsadil Stanislav Lobotka.

Počas galavečera sme spoznali aj najúspešnejší kolektív, meno Športovej legendy, Talentu roka i najúspešnejších paralympijských športovcov.

Anketu Športovec roka 2023 ste sledovali spolu s nami naživo ako online prenos.

ONLINE: Športovec roka 2023 (anketa, výsledky, pondelok, NAŽIVO)

Spoločenské udalosti  2023/2024
05.02.2024 o 20:30
Športovec roka 2023
Ukončený
Prenos
Moderátori ešte raz zagratulovali všetkým športovcom a rozlúčili sa s prítomnými. Záverečná kultúrna vložka dala bodku za dnešným galavečerom.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme ešte pekný večer.
importantŠportovcom roka 2023 sa stala strelkyňa DANKA BARTEKOVÁ!

Danka Barteková sa prítomným prihovára so slzami v očiach: "Rozhodla som sa, že plakať nebudem, ale odkedy tu bol Jožko Lohyňa, neudržala som sa. Ak by som sem mala pozvať všetkých, čo za mnou stáli počas kariéry, bolo by plné pódium. Ďakujem všetkým, ktorí mi umožnili, že tu môžem stáť a môžem športovať."

Danka vymenovala trénerov, funkcionárov a všetkých, ktorí jej v živote pomohli. Ďakuje rodine, blízkym a priateľom. Prítomní jej venovali standing-ovation.
Strieborný stupienok obsadila lyžiarka PETRA VLHOVÁ.

Petra je aktuálne po operácii kolena. Cenu prevzal manažér tímu Richard Galovič.

Richard Galovič: "Petra dnes podstúpila operáciu vo Švajčiarsku a podľa správ dopadla dobre. Čaká na ňu ťažké obdobie, ktorým si prešli mnohí športovci. Čaká nás nový míľnik. Verím, že táto situácia Peťu posilní a vráti sa silnejšia."
Pomyselný bronz si domov odnesie futbalista STANISLAV LOBOTKA. Cenu za futbalistu SSC Neapol prevezme Marek Hamšík.

Stano Lobotka sa ospravedlnil z neúčasti, ale všetkým poslal video: "Ďakujem za všetkých, čo za mňa hlasovali. Dodáva mi to veľa energie. Gratulujem tiež ostatným umiestneným."

Marek Hamšík: "Stano, gratulujem Ti a pošlem ti selfie (smiech)."
Pred vyhlásením najlepšej trojice sa predstaví kapela HRDZA.
Štvrtú pozíciu získala vodná slalomárka ELIŠKA MINTÁLOVÁ. Cenu prevzal člen realizačného tímu Tomáš Kačic.

Tomáš Kačic: "Ocenenie si veľmi vážime. Ďakujeme rodine, trénerovi, realizačnému tímu, Vojenskému športovému centru Dukla Banská Bystrica, Fakulte telesnej výchovy a športu. Veríme, že o rok tu budeme stáť opäť a ešte silnejší."
Plochodrážnik MARTIN VACULÍK sa umiestnil na piatom mieste.

Martin Vaculík:
"Veľmi pekne ďakujem. Som poctený, že môžem stáť medzi takými športovcami. Dnešok je sviatkom pre všetkých fanúšikov motošportu. Ďakujem rodine, realizačnému tímu, fanúšikom, partnerom a tým, čo za mňa hlasovali."
Pokračujeme vo vyhlásení ankety. Šiestu priečku obsadila šprintérka VIKTÓRIA FORSTER.

Viktória Forster: "Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli, že tu dnes môžem stáť, rodičom, trénerke a aj všetkým sponzorom. Ďakujem i športovému stredisku Dukla, že som mohla výsledky zlepšovať a tiež novinárom, ktorí mi odovzdali svoj hlas. Prajem pekný večer."
Dáme si ďalšiu prestávku a opäť sa predstaví kapela HEX.
Siedmu pozíciu obsadil futbalista DÁVID HANCKO. Cenu prevzal jeho otec.

Ján Hancko: "Syn ďakuje za vyjadrenú podporu a nesmierne si to váži. Ocenenie berie s veľkou vďakou a pokorou."

Samotný Dávid poslal odkaz prostredníctvom videa, kde zopakoval slová svojho otca.
Priečku číslo osem obsadil strelec MARIÁN KOVAČÓCY.

Marián Kovačócy: "Konkurencia v streľbe sa každým rokom zvyšuje. Vo svete je o tento šport veľký záujem. Ďakujem rodine, synovi Filipovi, kamošom a Športovému centru polície."
Na deviatom mieste sa umiestnila hokejistka NELA LOPUŠANOVÁ.

Jozef Lopušan, otec hokejistky: "Ďakujeme za prejavenú dôveru a ešte raz pekný večer (smiech)."
Na desiatom mieste sa umiestnil šprintér JÁN VOLKO. Cenu prevezme otec Ján Volko starší.

Ján Volko st.: "Janko ďakuje za cenu, prejavenú dôveru a ďakuje aj realizačnému tímu, podporovateľom, fanúšikom a priaznivcom. Zároveň verí, že v budúcnosti vám ešte prinesie nejakú veľkú radosť."
Prechádzame k výsledkom hlavnej ankety Športovec roka 2023.
Prítomným zahrá hudobná skupina HRDZA.
Jozef Lohyňa: "Pocity mám trošku zmiešané, lebo mi dali najavo, že som už starší. Chcem sa poďakovať novinárom, ktorí ma posunuli do pomyselnej Siene slávy. Ďakujem aj rodičom, ktorí nás viedli, podporovali v športe, ktorý mi učaroval. Dosahovali sme aj s bratom pekné výsledky. Ďakujem tiež sestre, ktorá bola v tieni nás chlapcov. Musím poďakovať trénerovi, ktorý nás viedol v Prievidzi a rovnako i manželke. Prevzala bremeno zodpovednosti za výchovu našich deti. Ďakujem aj deťom, ktoré nám robili radosti i starosti, ale i všetkým divákom a tým, čo nám fandili."
importantOcenenie Športová legenda získal zápasník JOZEF LOHYŇA.
importantNajlepším paralympionikom sa stal strelec RADOSLAV MALENOVSKÝ.

Radoslav Malenovský: "Ďakujem veľmi pekne, že som sa mohol posadiť medzi také veľké mená. Je to úžasný pocit. V prvom rade ďakujem rodičom za všetko, čo so mnou absolvujú. Nie je to jednoduché.

Ďakujem bratovi, jeho žene a deťom, ktorí mi vždy ochotne pomohli. A takisto ďakujem kolegom, trénerovi a aj Športovému centru polície, že sa môžem športu venovať profesionálne a aj zväzom. Prajem si, aby bol práve šport aktívnejšou súčasťou slovenskej spoločnosti, lebo dokáže zásadným spôsobom zmeniť život, čo som aj ja naplno pocítil."
Striebornú pozíciu vybojoval cyklista JOZEF METELKA.
Tretia medzi jednotlivcami v kategórii Paralympionik roka sa stala strelkyňa VERONIKA VADOVIČOVÁ.
importantKolektívom roka v kategórii Paralympionik roka sa stali úspešní slovenskí hokejisti.

Martin Joppa, jeden z členov tímu: "Ďakujem všetkým partnerom a sponzorom. Ďakujem tiež rodinám spoluhráčov a členov realizačného tímu. Ako amatéri trénujeme v čase voľna a rodiny nás stále podporujú, takže im patrí tiež toto ocenenie."
Ďalšou kategóriou je Paralympionik roka. Vyhlásení budú traja jednotlivci a jeden kolektív.
importantDruhou ocenenou je hokejistka NELA LOPUŠANOVÁ. Keďže Nela je v USA, cenu prevzal otec Jozef.

Jozef Lopušan: "Nela všetkých pozdravuje a ďakuje za prejavenú dôveru. Sľubuje, že bude na sebe naďalej tvrdo pracovať a robiť všetkým radosť."
importantLetným Talentom roka sa stala PATRÍCIA TOMÁNKOVÁ, ktorá reprezentuje Slovensko v džude.

Patrícia Tománková: "S džudom som začala už počas škôlky, v našej rodine je tradíciou. Najviac sa mi páči, že džudo je rôznorodé a veľmi ma baví. Mojím snom sú olympijské hry a aj zisk cennej medaily. Ďakujem všetkým za ocenenie, ktoré ma posúva vpred a aj ľuďom, čo sú okolo mňa."
Ďalšou kategóriou je Talent roka.
Od vyhlasovania ankety si nachvíľu oddýchneme, prítomným zahrá kapela HEX.
importantNajlepším športovým kolektívom za rok 2023 sa stala slovenská futbalová reprezentácia, ktorá postúpila na majstrovstvá Európy.

Ocenenie prevzal bývalý kapitán mužstva Marek Hamšík a tréner Fancesco Calzona.

Marek Hamšík: "Pocity sú fantastické, som nesmierne šťastný najmä za trénera Calzonu a jeho tím. Odviedli totiž skvelú prácu. Musíme im za všetko poďakovať, dostali Slovensko na EURO, čo je veľká vec. Je to zaslúžené víťazstvo."
Striebornú priečku si vybojovali futbalisti ŠK Slovan Bratislava. Cenu prevzal Juraj Kucka, jeden z pilierov tímu.

Juraj Kucka: "Ako tím si ocenenie vážime a znamená pre nás veľa. Zároveň je to motivácia do ďalšej práce a veríme, že o rok to bude ešte lepšie."
Na treťom mieste sa umiestnila reprezentácia hokejistov do 18 rokov. Cenu si prevzali zástupcovia úspešného kolektívu, vrátane niektorých hráčov.
Prvou vyhlásenou kategóriou bude kategória Kolektív roka.
Po úvodnej kultúrnej vložke privítala prítomných dvojica moderátorov. Informovala, že do ankety sa zapojilo 129 športových novinárov.
-10
Slávnostné vyhlásenie ankety sa koná v Opere Slovenského národného divadla.

Večer moderuje dvojica Marianna Ďurianová a Ján Žgravčák.
Pekný pondelkový večer, vážení športoví priatelia.

Dnes Vám prinášame aj priamy prenos zo slávnostného odovzdávania ocenení pre najlepších športovcov a športové kolektívy na Slovensku za rok 2023.

Medzi najlepšiu desiatku v ankete Klubu športových redaktorov Športovec roka 2023 sa dostali mnohí úspešní športovci, medzi ktorými nájdeme mená ako Petra Vlhová, Ján Volko či Danka Barteková.

Okrem hlavnej ankety dnes spoznáme aj najúspešnejší kolektív, športovú legendu, talent roka i najúspešnejších paralympionikov.

Víťazstvo v hlavnej ankete obhajuje lyžiarka Petra Vlhová, ktorá sa tešila aj v predošlých štyroch rokoch.

Zostaňte s nami, o chvíľu začíname.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 20:30.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Športovec roka 2023: Danka Barteková triumfovala pred Vlhovou