Momenty extraligy: Košický šprint, Pardavý v nemilosti a kde sú produktívni Slováci?

Max Gerlach v drese HC MV Transport Prešov a Samuel Hlavaj v bránke HC Slovan Bratislava.
Max Gerlach v drese HC MV Transport Prešov a Samuel Hlavaj v bránke HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|7. mar 2023 o 12:00

Ondrej Rusnák hodnotí základnú časť hokejovej extraligy.

Pozrite si Top 10 najzaujímavejších momentov základnej časti hokejovej Tipos extraligy.

1. O postupe do play out rozhodol jediný gól

Nitra a Liptovský Mikuláš. Minulú sezónu boli takmer na úplne opačných póloch tabuľky. Tento rok ich v tabuľke delil jediný gól. Oba tímy si to proti sebe rozdali vo „férovke“ v bitke o 10. miesto zaručujúce postup do play out v poslednom kole.

Liptáci pod Zoborom vyhrali 1:0. Aby dohnali stratu zo vzájomných zápasov s Corgoňmi, potrebovali vyhrať aspoň dvojgólovým rozdielom. Ešte nikdy sa v hokejovej extralige nestalo, že o bytí, či nebytí v play out, resp. play off rozhodoval jediný gól v základnej časti.

2. Košice favoritom na titul

Ak je základná časť maratón, tak Košice bratislavský Slovan prešprintovali na poslednej stovke. Košičania sa za 50 kôl základnej časti ocitli na prvom mieste len raz, po poslednom kole a tak vyhrali základnú časť. Treba dodať, že zaslúžene.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

Sezónu oceliari odštartovali katastrofálne, so štyrmi prehrami za sebou. Navyše klub sa ocitol na čas bez domova. Z dôvodu vysokých cien energií Košice boli prinútené opustiť Steel arénu a ísť do maličkej Crow arény.

Na košické víťazstvo po základnej časti by v tomto momente málokto stavil čo i len deravý groš. O päť mesiacov je všetko úplne inak.

Druhý najlepší útok, najlepšia obrana, najlepší brankári, najlepšie presilovky a najlepšie oslabenia. Také sú štatistiky Košíc. Najmä dvojica Janus a Riečický má reprezentačnú formu.

Od príchodu Janusa v polovici novembra, sa tím trénera Cemana zdvihol a postupne dal zabudnúť na všetky úvodné starosti. Oceliari vstúpia do play off na vlne ôsmich výhier za sebou, z ktorých štyri vyhrali na nulu. Sú najvážnejším kandidátom na titul.

3. Nemastný neslaný Slovan

Minuloročný majster obsadil po základnej časti druhé miesto. Byť druhý v celkovej tabuľke určite nie je katastrofa, skôr sa jedná o spôsob akým túto pozíciu Slovan dosiahol. Poďme pekne po poriadku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Momenty extraligy: Košický šprint, Pardavý v nemilosti a kde sú produktívni Slováci?